3 tips til at pynte med vægdekoration

Som de fleste, elsker du nok vægdekorationer i hjemmet. Det er en fantastisk måde at fange din personlighed og kreativitet på og udtrykke dig på din væg med værktøjer som malingsfarve, et specielt kunstværk eller en flot wall sticker.

Men dårlig ophængt kunst skiller sig ud som en dårlig paryk… du kan ikke undlade at bemærke den, og du vil bare rette den. Så her er nogle enkle tips til at få det meste ud af din vægdekoration.

Hæng i øjenhøjde

De fleste mennesker har en tendens til at hænge kunstværker for højt. Det bedste er, at midten af ​​din vægdekoration (ikke krogen) skal være i øjenhøjde for en alm. person, hvilket er ca. 145 cm. Det bruges i øvrigt regelmæssigt som en standard i mange gallerier og museer. Det skaber også balance i hjemmet, fordi al din kunst deler en visuel linje.

Hav balance

Hvis du arbejder med en samling af dekorationer, er det vigtigt at behandle denne samling eller galleri som et samlet stykke for at opnå et afbalanceret look. Først skal du sørge for, at din samling hverken er for stor eller for lille i forhold til f.eks. sofa eller skænk. Du kan bruge huskereglen: vægdekorationen skal være to tredjedele af sofaen eller skænken. Hvis du hænger flere stykker i en gruppe, skal du sørge for, at de tungere dele er nederst til venstre, og at de lettere dele er øverst til højre med mellemstore dele placeret i mellem.

Indret efter væggenes form

En anden almindelig fejltagelse er, når kunsten bare er alt for lille til rummet. Stor kunst kan være et skræmmende køb (og en investering), men generelt skal kunsten, du hænger, være i samme form og orientering som den væg, den prøver at udfylde.

Uanset hvad, så er det vigtigste i den sidste ende, at du kan se dig selv i indretningen – og at du selv nyder at kigge på det. Det er trods alt dig, der skal se på det allermest! Men brug disse tips – og se om ikke det kan give det hele et ekstra løft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *