Tips til optimal træning af en Border Collie

Border Collien er en meget populær familiehund i Danmark, og det er egentligt ikke svært at forstå hvorfor. Border Collien er en stor og smuk hund, som er enormt intelligent – faktisk så anses den for at være verdens mest intelligente hund. Derudover er Border Collien er fantastisk familiehund, da den har et meget lavt temperament og er super loyal over for sin familie. Alle disse ting kombineret med dens bløde pels og charmerende øjne kan vi egentligt godt forstå, hvorfor Border Collien er så populær som den er.

 

Border Collien er også en af de mest energifyldte hunde der findes. Hunden er hyper-energisk og kræver, at du giver den en masse motion dagligt. Da den er en af de mest aktive hunderacer, er Border Collien både meget livlig og stærk, og ikke et godt valg for familier som ikke har tiden til at give den, den motion som den skal have. Border Collien høje energiniveau kombineret med dens høje intelligens gør hundetræning til en oplagt måde at give hunden lige netop den motion. I denne artikel vil vi give dig nogle gode råd til hvordan man bedst træner en Border Collie.

 

Hvordan kan jeg bedst muligt træne min Border Collie?

 

Oprindeligt er en Border Collie en arbejdshund, og den elsker derfor at blive stimuleret gennem opgaver. Selvfølgelig elsker de ros og belønninger, som alle andre hunde, men nyde svære opgaver mere end nogen anden hunderace.

 

Det gælder både hårde fysiske opgaver og svære mentale opgaver. Du skal naturligvis ikke stresse hunden, men det er vigtigt at du er konsekvent med hvad hunden må og ikke må, samtidigt med at du altid holder en venlig tone overfor din Border Collie. Du kan naturligvis også tilmelde dig professionel hundetræning, hvis du ikke føler at du selv er klar på at skabe øvelser. Dette kan også være en god måde at starte på, da du så lærer hvordan processen med at træne sin Border Collie egentligt foregår.

 

Hvis en Border Collie ikke får den træning og opdragelse som den har behov for, vil den helt naturligt begynde at ty til hyrdeinstinktet, som ligger dybt i den. Det vil resultere i at den vil hyrde andet end får, som kan være cykler, biler og fremmede mennesker. Dette skal selvfølgelig undgås, da det både skræmmer andre mennesker og kan være farligt for din Border Collie. Derfor er det også vigtigt, at du tænker godt over om du har tiden til at give hunden den træning og opdragelse som den har behov for inden du køber en Border Collie.

 

Dette var altså en række af gode tips til god træning af din Border Collie, samt en forklaring af hvorfor det er så vigtigt, at du sørger for at give hunden god træning og opdragelse. Vi håber, at denne artikel hjalp dig og gav dig lidt mere information om, hvad du skal gøre for at træne din Border Collie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *