Undgå at havne som ekstreme samlere

Realityprogrammet Ekstreme Samlere følger folk med en mental lidelse, der gør det stort set umuligt for dem at skille sig af med deres overflødige og ubrugelige ejendele. Ofte resulterer det i sundhedsproblemer hos de ekstreme samlere, der også kaldes hoarders, og deres samlermani kan komme til at udgøre en fare for deres omgivelser. 

Hvis du har et problem med at skille dig af med ting, lige fra små kvitteringer til gamle billeder, kan det være, du skal til at gribe fat, før du udvikler samlermani. 

 

Hvordan håndterer man sin samlermani? 

Én ting, næsten alle ekstreme samlere har mange af, er aviser. Du kan finde alternativer til aviser og magasiner på sider som etimes.dkmen det kan selvfølgelig være, du har overbevist dig om, at du har brug for aviserne til anden brug? 

En god måde at slippe af med en begyndende samlermani er ved at bruge hård, rationel tænkning. Det er ikke altid nemt, og det kan være, du har brug for hjælp. Tag fat i en ven eller et familiemedlem og forklar, dem, at du har svært ved at skille dig af med dit rod. Du har ikke brug for bunkevis af aviser eller magasiner. Du kommer ikke til at bruge dem, ikke til papmache, ikke til at polstre pakker, intet. Det er den slags tanker, du skal lade trænge igennem. Det er ikke tænkende ting, de gør ingen gavn, de skal videre. Når du prøver at håndtere din samlermani, så skal du undgå at købe nyt. Det kan du undgå ved at give dit dankort til én, du stoler på, og bede dem holde det fra dig. Sørg for, du ikke har adgang til mobilepay eller lignende, og lad være med at tage imod gratis fristelser. Det er svært i starten, men det er den eneste måde, du kan undgå at udvikle en samlermani. 

 

Tænk på din omgangskreds 

De mennesker, ekstreme samlere påvirker mest, er deres familie og venner. Folk i din omgangskreds bekymrer sig for dig, og hvis du virkelig udvikler dig til en hoarder, kan det ske, at du mister dem. Indse, at samlermani er en mental lidelse, og se professionel hjælp. Du er nødt til at være villig til forandring, før det vil virke, men det er altid en start. Det kan også være, der er en underliggende grund til, at du har svært ved at skille dig af med ting. Sørg for at have nogen at tale med, og bed om hjælp til at få ryddet ud i dit hjem. Hvis du beslutter dig for at lave drastiske ændringer, så er det ikke en god idé at være alene. Find nogen, der vil blive hos dig det meste af dagen og natten, så du har selskab og kan aflede tankerne. Du vil få en højere livskvalitet, når du slipper af med samlermani eller begyndende samlermani. Ekstreme samlere indser først senere, hvor ringe de har haft det. Så hank op i dig selv og få et bedre liv nu! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *