2 grønne alternativer til dit oliefyr

Oliefyr er en dyr varmekilde, og oven i det, er der stigende afgifter, og udsigten til oliefyret er i en udfaset varmekilde, som ikke bør eksistere i 2030. Så står du, og overvejer at skifte dit oliefyr ud til en billigere og grønnere varmekilde? Så kan du overveje nedenstående varmekilder, som er populære i de danske hjem. Både fordi de er billigere end oliefyr, det er mere miljøvenligt for planeten, og det vil gøre din varmeregning lavere.

Varmepumpe

Varmepumpen er en af de mest populære og grønne varmekilder der findes. Der findes 3 typer af varmepumpe. Luft-til-luft, luft-til-vand og luft-til-jord. For at installere en varmepumpen i din bolig, kræver det en autoriseret installatør, og når først den er installeret, så kører den af sig selv, og den vil øjeblikke minimere din varmeregning, uden at forurene.

Luft til luft- varmepumpen er en af de mest populære varmepumpe-typer. Du kan kigge mere på varmepumpe-guide.dk for mere informationer om luft-til-luft. Det er en effektiv varmekilde, fordi den udnytter luften udenfor, og omdanner den til varme indenfor i boligen. En fordel er også, at den kan holde en bestemt temperatur i rummet, og hvis det er varmt udenfor, så kan man tænde for airconditionen, så den omdanner luften til koldt luft, i stedet for varmt.

Jordvarme

En både miljøvenlig og og effektiv varmekilde, som man også ser i mange nye huse. Det kræver dog, at der er plads rundt om huset, fordi der skal graves slanger ned i jorden i haven, hvor der så hentes energi fra moder jord, som omdannes til varme, både til opvarmning af luften, men også til vandet. Det er dyrt at implementere et jordvarmeanlæg, men når først det er installeret, så vil du også øjeblikkelig se en forskel i din el og vand-regning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *