Fortsat mange penge at spare på erhvervskonto

Der har i mange år været tale om, at det er meget dyrt at oprette en erhvervskonto i Danmark. Det gør sig specielt gældende for nye danske virksomheder, som ikke har så mange penge. I en sammenligning her har vi fundet ud af, at det fortsat kan være meget dyrt at få en erhvervskonto. Man kan betale helt op til 5000 kroner i oprettelse for noget, man ikke kan komme uden om at have som virksomhed i 2021.

Grunde til du ikke kan få en billig konto

Der kan være mange gode grunde til at det ikke er muligt at få en objektivt billig konto i Danmark. Sammenligner man med udlandet, hvor man faktisk kan få en gratis konto til ens virksomhed (eller for meget for euro om måneden), så er Danmark virkelig langt bagud.

Bankerne vil selvfølgelig ikke forklare, hvorfor de tager, hvad de tager. Man kunne dog forestille sig, at der er tale om en masse “kend din kunde” tiltag, der har gjort det. Prisen er ét problem, når man skal have en erhvervskonto i Danmark. Det andet problem er at finde en bank, der vil have en som kunde. Er man i bestemte brancher, så kan det være ekstra svært at finde en samarbejdsvillig bank i Danmark. Af denne grund vælger mange udenlandske banker.

Problemer med udenlandske konti

Der er som sådan ikke direkte problemer med at have en konto i udlandet, men det kan give nogle udfordringer. Den første udfordring mange løber ind i, er at man ikke kan tilknytte alle udenlandske konti som NemKonto. Der skal være tale om en reel bank, og processen kan være lidt langtrukken. Derudover er det vigtigt, at du bogfører i Danske kroner, og det kan være en udfordring for nye iværksættere. Du bør derfor sætte dig ekstra godt ind i reglerne for regnskab, hvis du ønsker at oprette en erhvervskonto i udlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *