Ønsker du flere besøgende på site? Læs dette!

Hvis man har beskæftiget sig med SEO, så kender man helt sikkert Brian Dean fra Backlinko. Har du aldrig hørt om ham, så er han manden bag en hjemmeside og YouTube kanal, hvor man kan få en masse gode tips om SEO. I 2019 lavede han sammen med sit hold en undersøgelse af over 5 millioner søgeresultater på Google for at finde ud af effekten af førstepladsen. Dette kigger vi på i denne artikel.

Førstepladsen har en CTR på…

Ifølge undersøgelsen så havde førstepladsen en CTR på næsten 32%. Dette betyder altså, at hvis der er 100 søgninger for et givent søgeord, så ville 32 af disse ende på din hjemmeside. Det kan altså resultere i en meget større omsætning i din webshop eller forretning, hvis du går fra en dårligere plads til en af de første 3 pladser.

Hvis du på nuværende tidspunkt ligger mellem plads 7 og 10, så er der ikke den store forskel på CTR. Du kommer derfor ikke til at mærke den helt store effekt i starten, hvis du initierer en SEO indsats på din hjemmeside. Der er selvfølgelig ingen garanti for at SEO virker, men i teorien skulle du gerne se effekter på lang sigt. Pointen er bare, at hvis du ligger på mellem plads 7 og 10, så skal du nok først op på 6, før du begynder at se de helt store resultater.

Sådan kommer du derop

Langt de fleste, hvis ikke alle, ejere af hjemmesider ønsker flere besøgende. Flere besøgende er ofte lig med flere penge. Som vi tidligere kom ind på, så burde du arbejde på SEO. Det kan du gøre ved at optimere din hjemmeside i forhold til teknisk SEO (on page SEO) og ved at få flere links til din hjemmeside. Dette kan du få her, og det kalder man også ofte for off page SEO.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *