ældrepleje og hjemmehjælp

Ældrepleje og hjemmehjælp

At hjælpe en ældre person giver dig mange muligheder.

Det hele afhænger af seniorens krav og behov, hans alder og selve sygdommmen han fejler. I mange tilfælde hjælper privat hjemmehjælp og offentlige hjemmepleje. De hjælper med daglige pligter såsom indkøb, tilberedning af måltider, og de administrerer også medicin ordineret af en læge, deltager i hospital besøg, vasker tøj, alt personlige pleje og meget meget mere. Nogle gange er familien også involveret i at hjælpe. Hvis du overvejer at blive hjælper bør du blive styret af din empati og din forståelse. Uanset hvad din baggrund er  skal den ældre udvises stor respekt, forståelse og interesse. Derfor fx. samtalen med en ældre er meget vigtigt. Det er vigtigt at udvise interesse og respekt.

Hvis vi plejer en demensramt, er det omsorgspersonens rolle at afsætte tid nok til den ældre borger.

Under samtalen bør du være interesseret, ikke bruge kompliceret ordforråd, og frem for alt ikke forhaste en ældre person, hvis de stammer eller taber deres ord. Man skal huske krop sprog og udvise stor forståelse. Arbejde som en ældre hjælper betyde at man altid skal hjælpe en ældre i deres egen hjem og kende deres ønsker og behov. Når vi beslutter os for at ansætte personer til privat hjemmehjælp i hjemmet, skal vi huske på flere meget vigtige aspekter. Er personen uddannet i ældrepleje? har person erfaring? har person hjerte på det ratte sted og varme hænder? Det er en meget svært beslutning, men nogle gange er det nødvendigt. Vi skal altid fortælle om de ældres helbred, deres daglige rutiner samt deres forventninger i forhold til arbejdet med dem. Samt deres livshistorier plejer at være rigtig godt redskab i forhold til den daglige hjælp som de skal have.

Har du brug for en troværdig og pålidelig ældrepleje og hjemmehjælp? Tøv ikke med at kontakte U.M. Service allerede idag…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *