Spar mange penge på din nye seng

Sådan vælger du den rigtige seng

Når du skal vælge en ny seng til soveværelset, så er det vigtigt, at du gør dig de rigtige overvejelser. 

Ting tager tid Du skal både bedømme sengen før og efter dit køb. Det kan godt være, at du er blevet vejledt til den rette seng, der måske ikke føles perfekt fra dag et af. Din krop skal vænne sig til din nye seng, og derfor kan du ikke altid regne med førstehåndsindtrykket. Du kan prøve at give din nye seng et par ugers prøvetid. Hos nogle forhandlere er det muligt at returnere sengen, hvis den ikke gør noget godt for dig. Boksmadrasser og kontinentalsenge minder om hinanden. De vigtigste er, at du vælger en type, der passer til din krop.

Størrelsen på din seng Du skal sørge for at få målt godt af, når du skal finde en ny seng. Du skal nødig købe en ny seng, for så at erfare, at du ikke har plads til den. Senge kan godt komme i forskellige mål, og du kan sågar få lavet en speciallavet seng. Hvis du er meget høj, så kan du få brug for en seng, der er 240 cm, fremfor de klassiske 200cm. Derfor skal du sørge for, at sengen passer ind i rummet. De fleste senge kommer i dag med elevation, så du selv kan regulere, hvor højt du ønsker at lægge om natten. Elevationssenge er fordelagtige for dig, der sover bedst lidt hævet eller har problemer med at snorke om natten.

Tilbehør til dit soveværelse Når du har fået valgt den perfekte seng til dit soveværelse, er det tid til at begynde at dekorere det med tilbehør. Du kan give rummet personlighed ved at tilføje ting som et tæppe, lamper, billeder og planter. Gå dog ikke for meget amok med tilbehøret – værelset må ikke føles for trangt eller for “over-dekoreret”. Der er en fin grænse mellem alt for meget og for lidt. Men du skal naturligvis vælge en stil at gå efter, der falder i din smag og afspejler din personlighed. Du kan også vælge nogle planter til soveværelset, da det giver et godt indeklima. Det kan nemlig fjerne lugtegener, og så ser det også være pænt ud i et soveværelse.

Sovesofa Hvis du gerne vil spare plads i hjemmet, så kan du vælge en sovesofa. En sovesofa er egentlig en sofatype, men den dækker de samme behov som de andre typer af senge. En sovesofa er en sofa og en seng kombineret. Den er nem at folde ud og sammen igen, så du om dagen kan have en hyggelig sofa, og en dejlig seng om natten i et samlet møbel. Det er også et smart møbel, hvis du skal have overnattende gæster.

Luft dine madrasser Alle madrasser bør luftes minimum en gang om måneden. Husstøvmider elsker fugtige miljøer, og her er dine madrasser udsatte steder. Hvis det er muligt, så sørg for at få luftet dine madrasser. Hvis det ikke er muligt, så sørg for, at dine madrasser får luft gennem bunden af din seng. Dette kan for eksempel være i form af en lamelbund i sengerammen.

Vælg den rigtige størrelse Det er ikke sjovt at sove i en seng, der er alt for lille. Det er derfor en god ide at vælge en seng, hvor du har god plads til at sove. Hvis du vil dele din seng med kæresten, så er en dobbeltseng en god løsning. Du skal både have god plads i længden, men også i bredden. Du undgår dermed at falde ud af sengen, og så generer du heller ikke din partner, når der er god plads i sengen.

Møbelforretninger En god måde at finde den perfekte seng på er at gå i en møbelforretning og afprøve forskellige modeller. Læg dig ned på hver enkelt seng, og få en god fornemmelse af den. Sørg for, at du vælger en seng, der er behagelig, og at madrassen er af god kvalitet. Når du kigger rundt på forskellige senge i en møbelforretning, så kan du også bedre vurdere, om sengen passer med din stil, og om du kan visualisere at have den stående i hjemmet. Før du tager i møbelforretningen, så bør du måle dit soveværelse op, for at se hvad du har plads til. Det kan hjælpe dig gevaldigt, når du skal til at kigge på forskellige senge. Så kan du nemlig bedre udelukke nogle senge, hvis de alligevel er for store.

Se alle vores senge hos drømmesengen.dk

 

 

Skriv et svar