Stop brug af olie og gas med en varmepumpe

Det er ingen hemmelighed, at olie- og gaspriserne er stigende. Opvarmning af dit hjem med disse brændstoffer kan være dyrt, især om vinteren. En langt mere overkommelig løsning er at bruge en varmepumpe. Varmepumper bruger elektricitet til at flytte varme fra et sted til et andet, hvilket betyder, at de kan bruges til at opvarme eller køle dit hjem. I dette blogindlæg vil vi diskutere fordelene ved at bruge en varmepumpe og vise dig, hvordan du kan skifte fra olie- eller gasopvarmning til en varmepumpe!

Sådan fungerer en varmepumpe

En varmepumpe består af en udendørs enhed og en indendørs enhed. Udendørsenheden indeholder en kompressor og en ventilator, mens indendørsenheden har en varmeveksler. Kompressoren pumper kølemiddel gennem systemet. Når kølemidlet når frem til den indendørs spiral, absorberer det varme fra luften i dit hjem. Kølingsmidlet løber derefter tilbage til den udendørs enhed, hvor ventilatoren blæser luft hen over den. Herved overføres varmen fra kølemidlet til udeluften, og kølemidlet afkøles i processen. Cyklussen gentager sig derefter, hvilket giver en kontinuerlig strøm af varm eller kølig luft ind i dit hjem. Læs mere om varmepumpeteknoligien her.

Derfor skal du vælge varmepumpe

Der er flere grunde til, at varmepumper er et godt valg til opvarmning af dit hjem.

De er effektive

For det første er de meget effektive. Varmepumper kan flytte tre gange så meget varme som den tilsvarende mængde elektricitet, der bruges til at generere varme. Det betyder, at du sparer penge på dine energiregninger ved at bruge en varmepumpe.

De er alsidige

En anden fordel ved varmepumper er, at de er meget alsidige. De kan bruges til både opvarmning og køling, så du kan bruge dem hele året rundt. Og da de bruger elektricitet, kan varmepumper drives af vedvarende energikilder som sol- eller vindenergi.

De er bedre for miljøet

Endelig er varmepumper meget bedre for miljøet end olie- eller gasvarmeanlæg. Varmepumper producerer ikke cO2-emissioner, så de hjælper dig med at reducere dit CO2-fodaftryk.

Sådan skifter du fra olie- eller gasopvarmning til en varmepumpe

Hvis du er interesseret i at skifte fra olie- eller gasopvarmning til en varmepumpe, er der et par ting, du skal gøre.

For det første skal du finde en velrenommeret installatør, der kan installere din varmepumpe . Sørg for at få flere tilbud, så du kan sammenligne priserne.

Derefter skal du få din boligisolering kontrolleret. Varmepumper fungerer bedst, når boligerne er velisolerede. Du skal muligvis tilføje isolering til dine vægge, dit loft eller dine gulve, hvis dit hjem ikke er godt isoleret.

Endelig skal du sikre dig, at du forstår, hvordan varmepumper fungerer, og hvordan du bruge dem effektivt. Varmepumper er en fantastisk måde at spare penge på dine energiregninger og reducere dit CO2-fodaftryk på, men de kræver en smule forståelse og omhu for at fungere korrekt.

Søg om tilskud

Hvis du skifter fra olie- gasopvarmning til enten luft til vand-varmepumpe eller jordvarmepumpe, så kan du søge om tilskud. Det gør du ved at søge, inden du monterer din nye varmepumpe, og du skal selv søge, når Energistyrelsen åbner op for ansøgninger. Hvor meget du kan få, afhænger af typen af varmepumpen, du køber (altså energimærket) og arealet, varmepumpen skal opvarme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *