Sådan vælger du en lækker dessertvin!

Den søde dessertvin er kendt for netop sin lækre sødme. Men når det er sagt er det ikke altid let at vælge en dessertvin. Da der er stor forskel på hvilke måltider de passer til. Hos Gludvin sidder vi klar til at svare på dine spørgsmål, og hjælpe dig til at vælge hvilken dessertvin du skal købe. Fx passer en let og sød dessert som chokolademousse, isdesserter og kager passer til de helt søde dessertvine imens – svagt søde desserter som ostekage og frugttærte kræver mindre sød vin.

Hvilke måltider passer dessertvinen til?

Oftest drikker man dessertvin til sin dessert deraf navnet. Det giver jo sig selv. Det kan både være søde desserter og oste. Dessertvinen skal være sødere end den mad den bliver serveret til. De hvide mousserende vine som Asti benyttes ofte som velkomstdrink. Imens de røde dessertvine, servers til desserten.

Mousserende dessertvin

Den høje syrlighed i mousserende vin, sammen med kulsyren, gør at mousserende vin smager mindre sødt end de rent faktisk er. Imens nogle druer dufter sødere end de er. Man kan med fordel se på sukkerindholdet.

Sådan produceres dessertvin

Dessertvin laves med det formål at produceret en vin, der indeholder høje niveauer af både sukker og alkohol. Her kan man fx superafkøle vinen, eller tilsætte brandy. Uanset vil du få en fyldig sød vin – med naturligt druesukker. Søde vine adskiller sig altså fra de tørre vine ved, at der er ugæret restsukker i vinen. Der er mange måder at lave dessertvin på. Fx kan man tilsætte sukker eller honning før gæring (Chaptalization). Eller efter gæring som ugæret most.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *