Er det muligt at få lindring af angst og søvnproblemer ved hjælp af massage?

Ifølge flere undersøgelser kan det at få massage virkelig hjælpe med at håndtere angst. Det sympatiske nervesystem og det parasympatiske nervesystem er to forskellige typer af nerver i kroppen. Dit sympatiske er forbundet med kamp eller flugt. Når du bliver jaget af en løve, er det dit sympatiske nervesystem, der aktiveres.

Men under en massage øges din parasympatiske (eller beroligende) reaktion, hvilket får angsten til at falde.

Der er flere gode nyheder

De langsigtede fordele ved massage til reduktion af angst kan være betydelige. Forskere har fulgt personer, der har brugt massage som en del af deres angstbehandling, og har fundet ud af, at mange af dem forblev bekymringsfri i alt fra seks måneder til 18 måneder efter behandlingen.

Få en bedre søvn

Har du problemer med at sove fra tid til anden, eller lider du af kronisk søvnløshed? Massage kan virkelig hjælpe dig med at sove bedre. Søvn påvirkes af nervesystemets aktivitet. Når du får massage, slapper dit nervesystem derfor af, fordi det er afslappende.

Når du får en bedre og mere restituerende søvn, reduceres niveauet af endorfiner og andre smertelindrende kemikalier i din krop, hvilket mindsker fysisk ubehag. En massage vil være dobbelt så gavnlig for dig, hvis du har smerter samtidig med din angst.

Slip af med din træthed

Vi har alle sammen prøvet det: Du vender og drejer dig hele natten, dit arbejde er fuldstændig udmattende, og du har fem minutter til at trække vejret. Nogle mennesker bliver trætte, fordi de ikke får nok søvn, mens andre bliver det af biologiske årsager.

Uanset hvad årsagen til din træthed er, kan en massage være den enkleste eller en del af løsningen. Så hvis du har søvnmangel, lider af angst eller blot ønsker at slappe af, er det værd at finde en god massør og aftale en tid.

Saga Massage ~ Dybere Velvære i Lyngby Gentofte Virum Hellerup

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *