Mår på loftet: Sådan slipper du af med den

Måren er et skadedyr på lige fod med bl.a. mus og rotter – og det er derfor ikke et dyr, du gerne vil have besøg af i dit hjem. Måren er nemlig kendt for at bide og kradse i isolering og ledninger, hvilket hurtigt kan skabe store problemer for dig som husejer. Det er lige netop derfor bekæmpelse af mår skal ske hurtigt og effektivt, så du både sparer en masse penge på husreparationer og minimerer risikoen for brandfare. Men hvordan genkender du så lige, at du har besøg af en mår på loftet?

Måren er en meget larmende gæst, så du vil ikke være i tvivl om, at du har uønsket besøg på loftet. Den spreder også en kraftig og afskyelig stank fra dit loft, hvor den efterlader ekskrementer og urin, der lugter hen imod ammoniak. Der kan også opstå en grim luft fra resterne af byttedyr, som den ikke får spist op. Det kan give en rådden lugt.

Hvis du oplever nogle af disse gener, så er det vigtigt, at du går i gang med bekæmpelse med det samme, men hvordan gør man så lige det? Der er mange forskellige ting, du kan prøve. Du kan f.eks. forsøge at stresse måren ved at lade lys og radio køre i dagtimerne, hvor måren vil sove eller du kan prøve med en kraftig lugt som f.eks. hjortetakolie. Der er dog absolut ingen garanti for at det vil virke, da måren kan vænne sig til det – og husk på, at du også selv skal bo i dette miljø med eventuel larm og stank for at prøve at slippe af med måren.

Der er dog heldigvis én metode, som er gennemprøvet og tilbyder garanti, nemlig Gnaversirenen. Den udsender en højfrekvent lyd, som ikke kan høres af mennesker og ikke generer hverken hund eller kat – men lyden stresser måren og sender den på flugt fra dit hjem. Det kræver ikke andet end et strømudtag og opstilling på blot et par minutter, og så klarer Gnaversirenen arbejdet for dig. Det er nem og effektiv bekæmpelse af mår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *