Sådan fjerner du dårlig lugt eller smag fra din vandpibe

4 lette trin: Sådan fjerner du dårlig lugt eller smag fra din vandpibe

Lugter din vandpibe, eller er røgen begyndt at smage dårligt? Så det nok på tide at få rengjort din vandpibe! Men bare rolig: Det er ikke svært at rengøre en vandpibe, men det er selvfølgelig altid en god idé at vaske den efter hver brug. Dette forhindrer rust og oxidation. De fleste vandpiber har messing i bundrøret, så hvis du ikke renser dette regelmæssigt, kan det oxidere og ændre smagen, når der ryges.

1: Rengøring af vasen / kolben

Har du bemærket en forskel i smagen af din tobak eller dampsten? Hvis det er tilfældet, kan du skylle din vandpibe med citronsyre og vand. Et andet glimrende forslag er at bruge rensevæske specialdesignet til at rense vandpiber hurtigt og effektivt, hvilket er en god idé, hvis man ikke er meget for selv at kaste sig ud i det. Det er dog dyrere end blot at bruge citronsyre og vand.

Sådan renser du vandpibevasen:

 1. Tøm kolben/vasen for vand
 2. Hæld rent vand i og ryst den grundigt
 3. Udskift det beskidte vand med rent vand igen
 4. Bland din rensevæske eller citronsyre i vandet og ryst kolben
 5. Lad det trække 5 minutter og benyt derefter børsten
 6. Skyl grundigt med rent vand flere gange

Tips: Har du svært ved at få det sidste snavs med fra bunden af? Så kan du prøve at hælde en smule ris ned til en lille smule rensevæske og ryste kolben kraftigt. Dette kan nogle gange hjælpe børsten de steder, den har svært ved at komme ind.

2: Rengøring af vandpiberøret

Nu er du klar til at rengøre vandpiberøret, og det er yderst simpelt! – Specielt hvis man bruger vandpiberens. Vandpiberens sætter sig nemlig omkring snavset, og begynder at opløse det yderste “skjold”, hvilket letter arbejdet for børsten bagefter. Modsat rengøring af vasen kan man ikke altid se ind i vandpiberøret og på den måde bedømme, hvor rent det er blevet. Derfor er det altid lidt tryggere at bruge vandpiberens i denne fase af rengøringen.

 1. Lad varmt vand sive langsom igennem røret, så det blødes op
 2. Bland rensevæske med varmt vand, og lad det løbe stille igennem.
 3. Skrub grundigt med børsten og vær ekstra opmærksom omkring slangeporten, hvor snavs tit ophober sig.
 4. Skyl grundigt med rent vand, eventuelt flere gange.

Denne del af vandpiben er oftest umulig at erstatte, og derfor bliver man oftest nødt til at købe en ny, hvis den bliver misvedligeholdt. Vi har over 70 vandpiber i vores vandpibekategori.

SE ALLE VANDPIBER VED AT TRYKKE HER

3: Rengøring af vandpibehoved

Det er yderst vigtigt, at du venter med at rengøre vandpibehovedet til, at det er kølet helt af. Ellers kan du risikere, at hovedet revner. En god tommelfingerregl er, at det skal være muligt at holde vandpibehovedet i hånden uden at brænde sig.

 1. Læg vandpibehovedet i blød i lunkent vand
 2. Brug børsten til at rense op i hullet
 3. Tag en klud og knub godt på yderkanterne
 4. Skyl grundigt med rent vand

TIp: Brug eventuelt piberensere til at komme ned i de små huller, som børsten ikke kan komme ned i. Ellers er en lille børste til dette behov et godt køb.

Skulle uheldet være ude, og hovedet går i stykker. Så har vi heldigvis med stor sandsynlighed et hoved, der passer til din vandpibe.

SE ALLE VORES VANDPIBEHOVEDER HER

4: Rengøring af vanpibeslange

Mange glemmer at rengøre slangen, når de rengør deres vandpibe. En stor fejl! Der sætter sig nemlig meget rigtig meget snavs i slangen, og det kan være meget svært at se eller få en børste derned. Derfor kan det være svært at klare denne proces uden egnet vandpiberens, som er effektiv mod tjære og nikotin.

 1. Læg slangen i blød i lunkent vand med rensevæske
 2. Brug børsten i begge ender og specielt ved mundstykket
 3. Skyl slangen med rent vand flere gange. Helt indtil, at du får en klar og ren stråle

Kan du ikke få slangen ordenlig ren, så har du måske forsømt rengøringen for længe. En ny vandpibeslange er derfor nødvendig at skaffe, og dem har vi heldigvis mange af!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *