Hvad er en scooter?

En scooter er køretøjet mellem en knallert og en motorcykel. Det er perfekt til dig, der gerne vil komme nemmere frem, end du gør på en cykel, men som ikke har penge eller lyst til at købe en bil.

En scooter er det perfekte transportmiddel for rigtig mange mennesker, og der er da også tusindvis af danskere, der hver dag er afhængig af en scooter for at komme til og fra arbejde.

Hvor kan jeg købe en scooter?

Du kan købe en scooter rigtig mange steder i Danmark. Der er flere cykelforretninger, der er begyndt at udvide med knallerter og scootere i deres sortiment. Du kan også vælge at gå en motorcykelforretning, der også tit har scootere stående som en del af deres katalog.

Alternativt kan du også vælge at gå i en Thansen butik, som også har slået sig op på bl.a. cykler og ikke mindst scootere over de sidste 5-10 år. Her er der mange, de vælger at få deres scooter fra, så det kan jo være en oplagt mulighed for dig.

Skal jeg købe en scooter brugt?

Du kan godt vælge at købe en scooter brugt, men det er som regel kun noget, der bør anbefales til personer, der har forstand på mekanikken bag en scooter, og som er i stand til at vurdere, hvilke fejl og mangler, der eventuelt er på scooteren inden et køb. Akkurat som hvis du skal købe brugt bil.

Du kan dog godt spare penge på at købe din scooter brugt, så hvis du ikke har så mange penge at gøre godt med, kan det være en rigtig god vej til din første scooter. Så kan du altid købe en ny scooter på et senere tidspunkt, når du får slidt din første scooter op.

Må jeg selv reparere på en scooter?

Ja, du må godt selv lave reparationer på en scooter, ligesom du også langt hen af vejen må på en bil. Det kræver dog naturligvis noget mekanisk viden, så læs gerne op på det, inden du kaster dig over en reparation, så du ikke kommer til at gøre mere skade på scooteren.

Du skal dog naturligvis være klar over, at din scooter skal overholde gældende lovgivning, så ikke noget med at tune din scooter, da det er ulovligt og kan ende med at koste dig en klækkelig bøde.

Skal jeg have kørekort til en scooter?

Der er særlige regler for kørekort til en scooter. I gængs tale hedder et kørekort til en scooter et knallertkørekort eller et knallertbevis. Lige så snart du er fyldt 15 år, kan du tage et kørekort til en lille knallert. Du kan først få et kørekort til stor knallert, når du er fyldt 18.

Er du fyldt 18 før 2013, må du gerne føre en lille knallert uden et kørekort til den. Vær opmærksom på at der er stor forskel på en lille og en stor knallert, og det kan være dyrt at sætte sig op på en stor knallert eller scooter uden det rette bevis.

Hvad koster en scooter?

Det er meget forskelligt, hvad en scooter koster. Det kommer langt hen af vejen an på mærket og størrelsen af motoren. En stor knallert eller scooter koster naturligvis mere end en mindre.

Det kan flere steder lade sig gøre at få en scooter for under 10.000 kroner fra ny af. Vælger du at købe den brugt, kan du godt være heldig at finde gode scootere for under 5.000 kroner.

Vi ønsker dig held og lykke med dit nye scooterkøb, og vi håber, at du får en masse gode timer på den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *