Hvad er de forskellige typer af belysning?

Hvis du leder efter måder at opgradere og forbedre dit hjem på, er et af de bedste steder at starte med belysning. Uanset om du ønsker at gøre et statement eller bare tilføje flere lag og dybde, er der mange forskellige typer belysning, der kan bruges i ethvert hjem. Lad os udforske de mange måder, du kan belyse dit rum på, lige fra ambient belysning til arbejdsbelysning. 

Belysning: Ambient Lighting 

Ambient eller generel belysning er den mest grundlæggende type lys, der findes. Det giver en generel belysning i et rum og kommer typisk fra ovenlysarmaturer som loftslamper, lysekroner, pendler og indbygningslamper. Lysarmaturer som disse er placeret overalt i hjemmet og bør altid bruges som grundlag, når du udformer din belysningsplan. 

Arbejdsbelysning 

Arbejdsbelysning er designet til at give direkte belysning til specifikke opgaver som f.eks. læsning eller madlavning. Denne type lys kommer normalt fra væglamper, skrivebordslamper, lamper under skabe, pendellamper over køkkenøer og bordplader og indbygningsdåser i badeværelser og brusere – overalt, hvor der er behov for ekstra lys til aktiviteter, der kræver mere præcision eller fokus, end det omgivende lys kan give. For at bestemme hvor du har brug for arbejdsbelysning i dit hjem, skal du tænke over, hvilke aktiviteter der foregår i hvert rum, og hvor meget lys du har brug for til disse aktiviteter. Hvis du er på udkig efter en ny arbejdslampe, kan du overveje designerlamper.

Accentbelysning 

Accentbelysning tjener to formål: Den tilføjer visuel interesse ved at fremhæve visse elementer (f.eks. kunstværker eller skulpturer) og giver samtidig et ekstra lag belysning til et rum. Væglamper giver opadrettet belysning, som belyser vægge og andre lodrette overflader, mens spotlights kan bruges til at skabe dramatiske effekter ved at skinne ned på objekter ovenfra. Accentlys er ofte dæmpbare, så du kan justere intensiteten efter dine præferencer eller dit humør.  

 

Når det drejer sig om at belyse dit hjem med forskellige typer belysning, er der så mange muligheder! Ambient belysning giver en generel belysning, mens arbejdsbelysning fokuserer mere specifikt på bestemte opgaver som f.eks. læsning eller madlavning. Endelig tilføjer accentbelysning visuel interesse ved at fremhæve visse funktioner og samtidig give et ekstra lag af belysning i hele rummet. Med alle disse valgmuligheder ved hånden vil du ikke have problemer med at finde måder at oplyse dit hjem på!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *