ERP til danske virksomheder

Software programmer fra Microsoft er populære at anvende blandt danske virksomheder. Særligt ERP. Det er software, der dækker de mange administrative arbejdsgange i en virksomhed. Det hjælper medarbejderne til at styre deres opgaver og udføre dem hurtigere digitalt. Programmet kan fx håndtere tilbud, ordrer, fakturaer mv. Men medarbejdere, der arbejder med produktion af et produkt eller montage, kan også anvende programmet til at styre og planlægge produktionen i forhold til styklister, FEFO og FIFO mv. Medarbejdere, der har brug for at administrere projekter og planlægge arbejdstimer mv., kan også anvende programmet, idet der er et omfattende område i programmet, der hedder Ressource- og projektstyring. Her kan man administrere sager, ressourcer og arbejdstimer på projekter. Man kan også planlægge og delfakturere til kunden.

ERP har været udbredt i mange år, og anvendes af stort set alle virksomheder i hele verden. Der findes flere software udgaver af ERP, og der er også flere udbydere af ERP. En af de store udbydere på markedet er Microsoft. Firmaet har udviklet flere ERP programmer gennem årerne, her kan bl.a. nævnes Microsoft XAL, Axapta, Navision, GP mv. Axapta og Navision er oprindeligt udviklet i Danmark, og er også populære programmer at anvende hos danske virksomheder. Microsoft udvikler løbende på Navision platformen, hvorfor programmet i dag også har fået et nyt navn; Dynamics 365 Business Central. Programmet har et stort samspil med andre Microsoft programmer, fx Word, Excel, Outlook, Power BI mv. Det er kun en fordel for de mange brugere ude i virksomhederne fordi de typisk anvender Outlook, Excel mv. Man kan fx kopiere et budget i Business Central til Excel, så man kan arbejde med tallene i Excel uden at det påvirker regnskabet i Business Central.

Mange økonomimedarbejdere har brug for rapporteringsværktøjer i dag for at danne sig et overblik over økonomien eller for at dele vigtige KPI’ere med ledelse og kolleger. Derfor kan brugere anvende Microsoft Business Intelligence program, Power BI, sammen med Business Central. Her er det igen nemmere for medarbejdere i de mange virksomheder.

ERP kan også fungere med andet software. Det kan være en virksomhed har brug for at webshoppens data fungerer sammen med ERP-programmet af hensyn til at lagerbeholdning og salgstal stemmer overens. Her kan integrere webshoppen med ERP så data stemmer overens og det er nemmere for medarbejdere at udføre sit arbejde og være sikker på at data er opdateret.

Der er flere konsulentvirksomheder, der kan hjælpe med at sætte ERP programmer op, så programmet passer til virksomhedens data. Her kan man også få hjælp til at sætte ERP op med kontoskemaer, varegrupper osv. Et ERP program kan være komplekst at arbejde med, og derfor er det en fordel at få hjælp af professionelle til at få programmet til at virke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *