March mod Ensomhed 2024: Rebild Etape fra Støvring til Aalborg

Rebild, en smuk kommune i Nordjylland, er kendt for sin natur og kulturelle arrangementer. Et af de kommende højdepunkter er March mod Ensomhed 2024, der finder sted den 1. september. Dette initiativ er en del af en landsdækkende kampagne, der sætter fokus på at bekæmpe ensomhed. Rebild etapen starter i Støvring og slutter i Aalborg, hvor deltagerne går sammen for at skabe opmærksomhed omkring ensomhed og styrke fællesskabet.

Baggrund og Formål

March mod Ensomhed blev startet af Patrick Cakirli i 2016 som en personlig kamp for at bryde ensomhedens isolation. Kampagnen har sidenhen vokset sig stor og tiltrækker deltagere fra hele landet, der ønsker at støtte op om sagen og skabe dialog omkring ensomhed. Formålet med marchen er at sætte fokus på de sociale udfordringer, mange mennesker står overfor, og at opfordre til mere åbenhed og fællesskab.

Rebild Etapen

Rebild etapen af March mod Ensomhed 2024 strækker sig fra Støvring til Aalborg, en rute på cirka 20 kilometer. Undervejs vil deltagerne passere gennem naturskønne områder, herunder Rebild Bakker, som er kendt for sin storslåede udsigt og rige dyreliv. Etapen er ikke kun en fysisk udfordring, men også en mulighed for deltagerne at engagere sig i meningsfulde samtaler og skabe nye venskaber.

Aktiviteter under Marchen

Udover selve gåturen vil der være forskellige aktiviteter langs ruten for at styrke fællesskabet. Der vil være opstillet stationer med forfriskninger, og lokale kunstnere vil underholde deltagerne med musik og kunst. Frivillige fra Rebild Kommune og forskellige organisationer vil være til stede for at tilbyde støtte og information om lokale initiativer mod ensomhed.

Hvordan Man Deltager

Deltagelse i March mod Ensomhed 2024 kræver tilmelding, som kan ske på kampagnens officielle hjemmeside. Det er gratis at deltage, men man opfordres til at donere et beløb til organisationer, der arbejder med at bekæmpe ensomhed. For dem, der ikke kan deltage fysisk, er der mulighed for at støtte marchen ved at donere eller ved at deltage i virtuelle arrangementer.

Rebilds Rolle i Kampen mod Ensomhed

Rebild Kommune har i mange år arbejdet aktivt for at skabe inkluderende fællesskaber og støtte initiativer, der fremmer social integration. Kommunen samarbejder med lokale foreninger og frivillige for at tilbyde aktiviteter, der styrker sammenholdet blandt borgerne. March mod Ensomhed er et af de mange tiltag, der bidrager til at skabe en mere sammenhængende og støttende lokalbefolkning.

Afsluttende Bemærkninger

March mod Ensomhed 2024 i Rebild er mere end blot en gåtur; det er en bevægelse, der fremmer samhørighed og bekæmper ensomhed. Ved at deltage viser man støtte til en vigtig sag og bidrager til et stærkere fællesskab. Uanset om man deltager som gående eller som frivillig, er der mulighed for at gøre en forskel og skabe positive forandringer i samfundet.

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvad er March mod Ensomhed?

March mod Ensomhed er en landsdækkende kampagne, der sætter fokus på at bekæmpe ensomhed gennem fælles gåture og aktiviteter.

Hvordan tilmelder man sig Rebild etapen?

Tilmelding sker på kampagnens officielle hjemmeside, hvor man også kan finde yderligere information om ruten og aktiviteterne.

Kan man deltage uden at gå hele ruten?

Ja, man kan deltage ved at gå dele af ruten eller ved at støtte som frivillig ved de forskellige stationer langs ruten.

For mere information om March mod Ensomhed og andre begivenheder i Rebild, besøg Rebild i dag.