Gør hjemmekontoret så behageligt som muligt

I corona tiden er der mange mennesker som arbejder hjemmefra, så smitterisikoen mindskes. Det er ikke til at vide hvor længe folk skal arbejde hjemme, så derfor er det vigtigt, at du får indrettet et godt og komfortabelt kontorrum. Selvom du sidder derhjemme, skal du arbejde de samme antal timer om ugen. Det betyder, at du kommer til at sidde i den samme stilling i mange timer. Du skal sikre dig at have en komfortabel stol samt skrivebord, så du bl.a. kan justere højden. Gør det så bekvemt for dig selv som mulig, så du kan holde ud at arbejde hjemmefra.

 

Indret dit eget hjemmekontor

Hvis du er en af de heldige, der trods alt kan arbejde hjemmefra, så er det vigtigt at du kan koncentrere dig om dit arbejde. Ifølge statistikker har mange indrettet deres eget kontor, så de har en fast plads at sidde på. I starten af corona epidemien affandt mange sig med at sidde ved spisebordet, men på længere sigt er dette ikke en optimal kontorplads. Du skal kunne justere højde på både bord og stol, så du kan sidde godt hele tiden. Nogle arbejdspladser kommer med kontormøbler til de enkelte hjem, imens andre medarbejdere må klare sig med, at lave deres egen form for kontor derhjemme.

 

Få faste rutiner

Selvom du laver mange af de samme arbejdsopgaver derhjemme, så er hverdagen anderledes. Du vil automatisk sidde meget mere hjemme, fordi du ikke skal transportere dig selv til og fra arbejde. Det er vigtigt du skaber dine egne rutiner, så du både kommer op at stå og får bevæget dig i løbet af dagen. Du skal også huske at få luftet ud i løbet af dagen, så du ikke får hovedpine. Det er vigtigt med et godt indeklima, så du kan fokusere dig hundred procent om dit arbejde. Luft ud en gang i timen, så du hele tiden får frisk luft ind i rummet, du sidder i.

 

Det er vigtigt med et godt arbejdsmiljø

Stop med dårligt arbejdsmiljø på hjemmekontoret, da det ikke er godt for dig. Du skal kunne fokusere på dit arbejde, så du præsterer dit ypperste for at klare arbejdsopgaverne til perfektion. Hvis der er noget i din krop der virker ømt, så skal du reagere på det. Det kan type på at du ikke sidder i den korrekte arbejdsstilling. Slip for dumme arbejdsstillingsskader, så du fortsat kan passe dit arbejde fuldt ud. Corona situationen lige nu er ulidelig for alle parter, men det gælder om at få hverdagen til at køre, indtil epidemien er ovre.

 

 

 

 

 

Skriv et svar