Husk hjelmen

Det er vigtigt, at du passer på dig selv. Det gælder på alle områder af livet. Du skal passe på, at du ikke falder ned i et dybt hul, at du ikke bliver kørt over og at du ikke kommer til skade på andre måder.

Når du kører på din cykel, skal du også passe på dig selv. Det gør du blandt andet med en cykelhjelm. Du bør have cykelhjelm på, når du cykler. Ejer du ikke nogen cykelhjelm lige nu, så kan du finde en i en cykelhjelme webshop.

Pas på dig selv

Tag en cykelhjelm på hovedet, når du cykler. Så passer du godt på dig selv. Hvis du skulle være uheldig, og du kommer ud for en cykelulykke, så passer hjelmen på dit hoved.

Dit hoved er en vigtig del af dig. Hvis det ikke fungerer mere, vil det forandre dit liv drastisk. En ulykke kan give en hjerneskade, der ødelægger nogle af funktionerne i din hjerne. Det er vigtigt at gøre, hvad du kan, for at undgå det. Så husk altid at tage en cykelhjelm på.

Din cykelhjelm udfører ikke sin opgave på hver af dine cykelture. Den kommer måske aldrig rigtig til sin ret. Men det vil kun være godt. Din cykelhjelm er til for at passe på dig i det tilfælde, at der sker noget farligt i trafikken.

Pas på familien

Er du ikke kun dig selv, kan du tænke på resten af din husstand også. Tænk på din familie og måske også dine venner. Lær dine børn at cykle med cykelhjelm. Prøv at overtale dine venner til at gøre det. Forklar din partner, hvorfor det er så vigtigt.

Hvis du sørger for at få hjelme på dine børn, når I cykler, passer du på dem. Du giver dem også en god vane for resten af livet. De lærer, at man skal have cykelhjelm på, så i fremtiden vil de altid passe på dem selv.

Det er godt, når vi tænker på at passe på hinanden. Du må gerne tænke på at passe på dig selv, men du må også gerne tænke på andre. Hvis de ikke selv kan passe på, så kan du træde ind. Små børn skal fx først lære, hvordan man passer på sig selv.

Pas på frisuren

Der er en stor faktor, der gør det besværligt at have cykelhjelm på: Frisuren. En hjelm på hovedet kan ødelægge frisuren. Sådan er det. Det må man arbejde udenom.

Cykler du på arbejde eller i skole om morgenen, så kan du køre lidt før. Når du kommer frem, kan du sætte dit hår. Brug ikke tid på det derhjemme, men flyt den opgave til efter din cykeltur. Så kommer din cykelhjelm ikke til at ødelægge frisuren.

Det er måske også muligt, at du sætter dit hår på en måde, så det ikke bliver ødelagt af din cykelhjelm. Det kan du gøre på de dage, hvor du cykler. Har du dage uden en cykeltur, så kan du på de dage sætte dit hår anderledes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *