Sådan vælger du den rette bogreol!

Bogreoler er blandt de mest nyttige møbler, du nogensinde kommer til at eje. De organiserer ikke kun din samling af romaner, men fungerer også som et sted at vise kunst og accentstykker.

Ved at tilføje et par kasser eller kurve er de også det perfekte sted til pænt at gemme rod væk. Vælg korrekt, og du vil eje din bogreol i årevis (eller endda årtier) fremover. Her er nogle tips til at finde den bedste reol til dit hjem.

Stil

Uanset om du kun vil have et par hylder til at fremvise din indretning, eller du ønsker at huse et lille bibliotek, vil du stå over for snesevis af muligheder, når det kommer til at vælge stilen på din bogreol. Nogle af de mest almindelige stilarter inkluderer:

 • Standard bogreoler er reolernes arbejdsheste. De er typisk lavet af træ eller MDF og designet med jævnt fordelte eller justerbare hylder og en lukket ramme.
 • Bogreoler i stige-stil er designet til at læne sig op ad væggen, ofte med “trappede” hylder, der gradvist aftager i størrelse fra bunden.
 • Hjørnereoler. Hjørnebogreoler er bygget i en ret vinkel, hvilket gør dem til den ideelle form til at kile ind i snævre kroge.
 • Cube. Cube bogreoler er delt både vandret og lodret for at skabe terning-lignende sektioner, der er perfekte til at rumme både bøger og opbevaringskurve.
 • Indbygget bogreol. Hvis du vil skabe en væg (eller et rum) af gulv-til-loft-hylder, er indbyggede bogreoler vejen at gå. Denne stil vil dog kræve mere end blot en tur til din yndlingsmøbelbutik; du bliver nødt til at arbejde med en, der har hænderne godt skruet på for at lave en skræddersyet plan for dit rum.

Størrelse

Størrelsen er måske den vigtigste faktor at overveje, når du køber en bogreol, da den vil afgøre, hvordan hylderne både ser ud og fungerer i dit rum. Her er hvad du skal overveje:

 • Højde. Bogreoler varier meget i højden. Overvej både æstetiske og praktiske hensyn, når du vælger højde. Høje reoler, der fylder det meste af en væg, ser typisk dyrere og mere formelle ud; kortere tilbyder dog den ekstra funktionalitet af et brugbart overfladeareal på toppen.
 • Bredden af ​​din bogreol skal tages i betragtning i forhold til højden. Hvis du vælger en høj reol, vil køb af flere smalle enheder i stedet for en enkelt stor give mere fleksibilitet til at tilføje plads efter behov. Hvis du vælger en kortere enhed, vil valget af noget bredt få stykket til at føles mere solidt.
 • De fleste hylder er mindst 30 cm dybe for at give rigelig plads til opbevaring, men nogle reoler, især stigereoler, har smallere hylder. Overvej, hvad du vil opbevare på din reol, før du foretager et køb.
 • Mellemrummet mellem hylderne. Hvis hylderne på din reol er faste, skal du sørge for at måle mellemrummet mellem dem for at sikre, at dine bøger og pyntegenstande passer. Højdejusterbare hylder giver mere fleksibilitet.

Funktionalitet

Afhængigt af hvordan du planlægger at bruge din reol, vil du måske kigge efter følgende muligheder:

 • Højdejusterbare hylder. For den største alsidighed skal du vælge en reol med flytbare hylder. Disse hylder er typisk ophængt på pløkker, der kan indsættes i en række huller for at justere deres position.
 • Hjul. Hvis du planlægger at bruge din bogreol som rumdeler, eller hvis du kan lide at indrette ofte, så overvej en bogreol på hjul. Dette vil tillade let bevægelse fra rum til rum.
 • I et åbent koncept hjem eller et stort værelse kan en bogreol fungere som rumdeler. Hvis dette er din plan, skal du sørge for at købe en reol, der er specielt designet til at stå alene. Mange bogreoler skal fastgøres til en væg og er ikke egnede til brug som rumdelere.

2 tanker om “Sådan vælger du den rette bogreol!

 1. Pingback: grandpashabet
 2. Pingback: grandpashabet

Skriv et svar