Få en potentiel besparelse på flere tusind kroner

Vi går hele tiden og prøver på at spare penge, når vi rent faktisk bruger penge. Mange af os glemmer dog, at det koster penge at have penge, hvis disse bare står på en konto. Det lyder meget mærkeligt, men sådan er det faktisk i dag. Det er overhovedet ikke intuitivt, og vi kommer til at forklare dig hvad du kan gøre ved det med det samme.

Synderen: Negative renter

Den helt store synder i alt det her er de negative renter, som mange danskere betaler. Det er selvfølgelig ikke altid at man kommer til at betale dem, da forskellige banker har forskellige betingelser. Har du dog en opsparing, så betaler du dem sandsynligvis. I de fleste banker er denne negative rentesats på 0,6 procent årligt. Du betaler altså 600 kroner for hver gang du har 100 tusind kroner stående på din konto.

Lunar, den danske fintech bank, har dog en gratis konto, hvor du kan få lov til at indsætte op til 250 tusind kroner uden at skulle betale disse negative renter. Det er altså 2,5 gange 600 kroner i potentielt besparelse. Det er ikke et lille beløb, og hvis man i forvejen bekymrer sig om den høje inflation, så har man lidt ekstra at bekymre sig om nu – desværre.

Banken Lunar er dog ikke en ny bank. De har eksisteret i nogle år nu, men du kender dem nok som LunarWay, hvis du ikke har set annoncer for dem her på det sidste. Der vides ikke lige præcis, hvorfor de er så gavnmilde omkring beløbsgrænsen, men det kunne jo være, at de gerne vil have kunder, og at dette er en af måderne at gøre det på. Har du en virksomhed så kan du også få en erhvervskonto hos Lunar, som plejer at være en af de billigste løsninger her i landet.

Skriv et svar