3 ting du skal have på hylden, hvis du vil holde tænderne sunde

Det giver utrolig god mening at holde tænderne sunde. For ikke nok med at det kan være en smule dyrt at gå til tandlægen, så er vores smil også en vigtig social faktor. Det skyldes, at vi bruger smilet til at signalere venlighed og åbenhed, hvilket er vigtige sociale indikatorer – og derfor er smilet et vigtigt værktøj i vores liv.

Her får du en kort oversigt over 3 unødvendige ting, som du er nødt til at have på din hylde, hvis du vil have de rette værktøjer til tænderne.

Tandbørste                                                                                        

Det kommer næppe som en overraskelse, at det er en god idé med en tandbørste som en del af badeværelsets faste inventar. Så måske skulle vi i stedet slå et slag for den elektriske tandbørste. Det er vigtigt at forstå, at man godt kan rense sin mund fint med en helt almindelig tandbørste, men en elektrisk tandbørste har nogle fordele, som den almindelige ikke kan hamle op med.

For det første fjerner den elektriske tandbørste op til 100% mere plak. Tandbørstens roterende hoved eller pulsering er ganske enkelt mere effektivt end de normale børstebevægelser.

Derudover er en elektrisk tandbørste tit udstyret med nogle øvrige gode egenskaber. Det kan f.eks. være timer og trykcensor. En timer fortæller dig, når du har børstet i 2 minutter, hvilket er det minimum af tid, som anbefales. Det kan måske lyde banalt og som noget, man selv kunne time på en telefon, men sagen er bare den, at man ikke får det gjort. Derfor er den simple lille vibration, som tandbørsten laver efter de 2 minutter, en belønning som din hjerne forstår. Det skaber sunde børstevaner.

Tandtråd

De fleste af os ved det godt. Man skal bruge tandtråd for at fange det skidt, som tandbørsten ikke kan nå ind til. Tandtråden er et vigtigt redskab i forhold til at forebygge caries, og derfor bør man huske at bruge det. I dag findes der mange forskellige former for tandtråd – både den klassiske ”snor”, men også dental sticks o.l. Find den der passer dig bedst, og sørg så for at huske det.

Tandpasta med fluor

Tandpasta til tænderne? Ja, det er da logik for burhøns. Og der findes da heller ikke nogen, som børster tænder uden at bruge tandpasta. Men! Det er vigtigt, at man husker at bruge en udgave, hvor der er fluor i. Det skyldes, at det er fluor som beskytter vores tænder, hvorfor det er ekstremt vigtigt. Af samme årsag anbefales det faktisk, at man ikke skyller man efter tandbørstning, men lader fluoren blive i munden, hvor den kan virke.

Vil du have flere gode tips og tricks eller skal du bruge en ny tandlæge? Så tal med vores moderne tandlæge på Amager.

Skriv et svar