Sådan sikrer du et ordentligt farvel ved begravelsen

En begravelse er et vigtigt ritual i Danmark og den vestlige verden. Ritualet er enormt vigtigt, fordi det er der, vi tager endegyldigt afsked med en person, som vi har haft kær i livet. Nogle begravelser er dog ’værre’ end andre, forstået på den måde at de gør mere ondt på os, da vi mister en af dem, der har en særlig plads i vores hjerte. Og netop her, bliver behovet for de smukke farvel endnu mere udtalt. Det spiller nemlig en stor rolle, at vi kan fortælle os selv, at personen blev sendt godt afsted fra denne verden og er et bedre sted. Hvordan skulle man ellers finde accept og få bearbejdet sin sorg?

Lad bedemanden hjælpe

Hos Smukbegravelse.dk, der blandt andet er bedemand i Vejle, er man klar over, hvilken rolle bedemanden spiller i forbindelse med en begravelse.

Bedemanden skal fungere som en hjælper, der er med til at sikre et klart forløb for den familie, der skal have begravelsen på plads.

Som familien, der for nyligt har lidt et tab, er det ikke lige nemt at finde ud af, hvad der skal ske. Det at planlægge en begravelse er en proces, hvor der skal klares mange opgaver af vidt forskellig karakter. Alene det at holde styr på de mange opgaver kan være en stor udfordring – og skal man ligeledes selv stå for at udføre dem alle rent praktisk, bliver det meget svært for familien. Husk på at familien trods alt er i sorg og derfor ikke har det vanlige overskud, som kan være nødvendigt.

En bedemand kan her bistå familien ved at bringe dem en oversigt over det kommende forløb, så de ved, hvad der skal bringes i orden. Herunder ikke mindst, hvad de skal stå for og hvad bedemanden klarer.

Bedemandens rolle vil ofte være at præsentere familien for f.eks. billeder af kister, blomsterkranse, gravsten etc. og hernæst have ansvaret for at få bestil ud fra familiens ønsker. Det letter en stor byrde for familien, når de ikke skal tage sig af dette, men kan fokusere på blandt andet dialogen med præst og kirke, hvor ceremonien – der selvsagt er noget af det vigtigste i ritualet og afskeden – finder sted.

5 tanker om “Sådan sikrer du et ordentligt farvel ved begravelsen

 1. whoah this blog is excellent i really like reading your articles.
  Keep up the great work! You recognize, a lot of persons are looking round for this info,
  you can help them greatly. I saw similar here: %random_link% and also here: %random_link%

 2. I’m really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever run into any web browser compatibility problems?
  A couple of my blog visitors have complained about my blog not working
  correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you
  have any ideas to help fix this problem? I saw similar here: sklep internetowy
  and also here: sklep

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *