Granguirlander – en kort historie

De fleste danskere har set og hørt om granguirlander, men få ved hvad de er, hvor de kommer fra og hvorfor vi bruger dem. Læs med her og bliv klogere på denne danske tradition.

 

Granguirlander er en gammel dansk tradition, der stammer fra midten af 1800-tallet. Den blev opfundet af en kvinde ved navn Karen Marie Andersen, som boede på en gård i Jylland. Hun begyndte at lave granguirlander af granatæbler for at pynte op til jul. Efterhånden fangede ideen om at bruge granguirlander til pynt interesse hos andre danskere, og det er i dag en almindeligt anvendt dekoration i Danmark.

Symbol på den danske jul

Granguirlander består typisk af 3-7 granatæbler, der er placeret på en snor eller et stykke tråd. De fleste granguirlander er dog ikke lavet af ægte granatæbler, men af billigere alternativer såsom plastik eller pap. Ægte granatæbler kan nemlig være meget dyre, og derfor er det ofte for dyrt at bruge dem til at lave store mængder granguirlander.

 

Granguirlander har i dag ikke kun en praktisk funktion som pynt, men er også blevet et symbol på den danske jul. De fleste danskerne forbinder nemlig granguirlander med julen, selvom de faktisk også kan bruges til andre lejligheder såsom fødselsdage eller andre festlige begivenheder.

 

Konklusion:

Granguirlander er en langvarig dansk tradition, der har sin rod i 1800-tallet. Granguirlander består typisk af 3-7 granatæbler, der er placeret på en snor eller et stykke tråd. I dag har granguirlander ikke kun en praktisk funktion som pynt, men er også blevet et symbol på den danske jul. De fleste danskerne forbinder nemlig granguirlander med julen, selvom de faktisk også kan bruges til andre lejligheder såsom fødselsdage eller andre festlige begivenheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *