Er det sikkert at give min baby D-dråber, når han er syg?

Det er naturligt at ville gøre alt, hvad du kan for at få dit barn til at få det bedre, når det er sygt. Overvejer du at give det d-dråber, er dette blogindlæg lige noget for dig. 

Hvad er D-dråber? 

D-dråber er et vitamintilskud, der indeholder D3-vitamin, som hjælper calciumoptagelsen i kroppen, hvilket bidrager til knogle- og muskelvækst. Selv om D3-vitamin findes naturligt i visse fødevarer som æg, ost og fed fisk, kan det være svært for spædbørn at få nok af dette vigtige vitamin gennem kosten alene. Derfor vælger mange forældre at give deres babyer d-dråber enten som en del af deres daglige rutine eller når deres baby føler sig under vejret. 

Du kan få mange forskellige d-dråber til baby men vores favorit er Semper D dråber til baby de gør virkelig arbejdet, og er i vores optik de bedste på markedet. 

Skal jeg give min baby D-dråber, når han er syg? 

Når en baby er syg med en forkølelse eller anden mild sygdom, er det normalt sikkert at give dem d-dråber som anvist af din læge. Det er dog vigtigt at tjekke med din læge først, før du giver nogen form for tilskud, da der kan være potentielle risici forbundet med at gøre det afhængigt af den type medicin, dit barn tager. Hvis dit barn desuden har feber eller lider af mere alvorlige symptomer som opkast eller diarré, er det bedst ikke at give det nogen form for tilskud, før det er kommet sig helt. Dette vil sikre, at de ikke oplever nogen bivirkninger ved at tage to forskellige medikamenter samtidig. 

Kan jeg give mit barn for meget D-vitamin? 

Det er muligt for babyer at få for meget D-vitamin, hvis de tager mere end den anbefalede dosis i flere dage i træk, eller hvis de tager flere kosttilskud på én gang, der indeholder D3-vitamin. Symptomer på en overdosis omfatter kvalme, svimmelhed og hovedpine. Hvis du har mistanke om, at dit barn har taget for meget D3-vitamin, skal du straks kontakte din læge for at få råd om behandling.

En tanke om “Er det sikkert at give min baby D-dråber, når han er syg?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *