Padel regler: Tips og tricks inden den perfekte kamp

Padel opstod i Mexico i 1969 og er en populær og stadig voksende sport, der kombinerer elementer fra tennis og squash. Sporten blev hurtigt populær i Spanien og har spredt sig til resten af verden, herunder Danmark, hvor den nyder stigende popularitet.

Banen og udstyret

Padel spilles på en bane, der ligner en tennisbane, men er mindre og har vægge rundt omkring. Spillerne bruger padel-bats, der ligner en blanding mellem en tennis- og squashketsjer, samt en padelbold, der ligner en tennisbold, men er lidt mindre.

Ønsker du at forbedre dit padelspil og udstyre dig med det bedste padel-bat, kan du læse mere om forskellige typer af padel-bats her.

Spillet og pointgivning

Padel spilles enten i doubler (to mod to) eller singler (en mod en), og formålet er at vinde point ved at få bolden over modstanderens banehalvdel på en sådan måde, at de ikke kan returnere den korrekt. Der spilles normalt bedst af tre sæt, hvor man skal vinde mindst to sæt for at vinde kampen.

Dobbelts eller singles

Spillets dynamik er forskellig alt efter, om man spiller doubler eller singler. I doubler arbejder man tæt sammen med sin partner og bruger kommunikation og samarbejde til at dominere spillet, mens singler fokuserer mere på individuelle færdigheder og taktik.

Regler for serv og returserv

Serven skal slås underhåndet og skal først ramme gulvet på egen banehalvdel, før den kan krydse til modstanderens side. Efter serven skal bolden altid rammes på tilløb efter et enkelt tilladt opspring på egen banehalvdel. Returserven skal ligeledes returneres efter et enkelt opspring, uden at bolden rører væggen først.

Faults og lets

I padel er der forskellige regler for faults og lets, afhængigt af situationen. En fault kan forekomme ved fejl i serven, eller hvis spillerne ikke følger reglerne for spillet. Lets kan opstå, hvis der kommer forstyrrelser på banen eller ved andre forstyrrelser, der påvirker spillet.

Varianter af padel

Der findes forskellige varianter af padel, herunder traditionel padel, beach padel, og padel tennis. Disse varianter har forskelle i regler, banestørrelser og udstyr, men de deler alle den samme grundlæggende ide om at have det sjovt og konkurrere i en social og sund sportsgren.