E-væsker med eller uden nikotin?

At ryge på en e-cigaret er ikke som at ryge en almindelig cigaret, det behøver det i hvert fald ikke at være. For med den rigtige e væske i din cigaret, kan du helt selv bestemme, hvor stor en nikotinstyrke, du gerne vil have. Du kan også selv bestemme, hvilken en smag du gerne vil have, samt hvor meget røg du ønsker, at din e-cigaret skal give når du damper på den. 

Hvad er e-væske?

E-væske er den tynde væske, som du fylder i en lille beholder i din e-cigaret. Den er med til at bestemme nikotinstyrken, smagen og mængden af røg. Men hvordan fungerer det lige præcis alt det der med e-væskerne?

E-væske kaldes også for e-juice, og er en blanding af propylene glycol, glycerol/glycerin, aroma og nikotin, som kan variere i styrkerne. De forskellige smage kan også variere, og her vælger du for eksempel selv, om du vil have en lækker frugtsmag af jordbær eller æble, eller om du hellere vil have en smag af lakrids, menthol eller en helt almindelig velkendt tobakssmag.

Hvorfor ryge e-cigaretter?

Der kan være mange forskellige grunde til at ryge e-cigaretter i stedet for almindelig tobak. Måske har du et ønske om at stoppe med at ryge almindelige cigaretter, eller måske vil du bare gerne trappe ned i dit forbrug. Uanset hvad din grund er, så er e-cigaretter en løsning, hvor du selv kan få lov til at styre både nikotinindhold, smag og damp. 

Du kan også selv vælge, om du vil have en e-cigaret, som ikke indeholder nikotin. Det er helt op til dig, hvilken e-væske du vælger at komme i din e-cigaret.