Stop med at spise kød og animalske produkter 

Der er kommet mere og mere fokus på veganske produkter og på at undgå fødevarer, der bruger animalske derivater. Det er der en grund til. 

 

Dyrene er noget, som vi skal bevare og tage os af, og at spise kød er noget, vi som mennesker kan komme udenom, hvis vi får de rigtige næringsstoffer, som vi selvfølgelig vil mangle, hvis vi stopper med at spise kød. 

 

At bruge flere og flere veganske produkter fører mange gode ting med sig og bunder også i nogle forskellige grundholdninger, hvor der fx kan være et miljømæssigt perspektiv inden over, moralske overvejelser omkring dyrevelfærd eller sundhed.

Hvordan kombinerer man træning og en vegansk kost?

Når man vælger at blive veganer, så er der nogle ting, man skal være opmærksomme på, og det er, at der kan være mangel på nogle vitaminer og noget næring, som man ellers ville få i animalsk kost. 

 

Og især hvis du træner på et plan, hvor du ønsker at opbygge muskler og muskelmasse. Så kan det være svært at være på en vegansk kost, dog er det overhovedet ikke umuligt. 

 

Der findes fx vegansk proteinpulver samt mange andre kosttilskud, som begynder at blive vegansk produceret.

 

Det handler derfor, om at du bare køber de produkter, som du hidtil har købt, men så vælger du bare den, der er vegansk. Det er både let og overskueligt, og du får den næring, som du har behov, når du træner. 

Hvilke fordele er der ved at være veganer?

Der kan som sagt være forskellige årsager til, hvorfor man vælger at blive veganer, hvor der er mange, der vælger at blive det ud fra miljømæssige årsager, idet den veganske kost er mindst miljøbelastende. 

 

Derudover er der også mange, der vælger det ud fra et moralsk perspektiv i forhold til dyrevelfærd. Her handler det i bund og grund om, at dyrene ikke bliver behandlet ordentlig, og at de ikke har nogen selvbestemmelse i om, de bliver slagtet eller ej. 

 

Mange tyr også til en anden grund, som ligger i deres egen sundhed. Når du er på en vegansk kost, vil du automatisk blive nødt til at spise flere grøntsager, mere rene proteiner, såsom kikærter og tofu, hvilket er det, der gør kosten sundere.

 

Med rene proteiner forstås, at der i kødspiseres kost vil være enorm meget fedt, hvilket selvfølgelig også er sundt, men det er noget, som du ikke vil støde på i kikærter og tofu. 

Mange siger, at træning og vegansk kost ikke kan hænge sammen, er det sandt?

Nej på ingen måde. Du kan sagtens opbygge muskelmasse og leve utrolig sundt med din veganske kost, du skal bare huske at få den næring, som din krop har behov for.

 

Det er utrolig vigtigt, at du holder øje med, om du får nok vitaminer, fedt og protein, hvilket er de ting, der kan halte i en vegansk kost, når man træner hårdt. 

 

Men det er noget, som du nemt kan sørge for ved at få disse næringsstoffer gennem kosttilskud, som er fantastiske produkter, der både sørger for, at du får det, du skal, men også at det er nemt at holde øje med. 

 

Skriv et svar