Forskellige typer erhverv VPN-services

Det at bruge en VPN-service er en hurtig og nem måde at anonymisere sit internetforbrug, og gøre det næsten umuligt for tredjeparter eller hackere at spore hvad man foretager på nettet, og hvor man befinder sig. Online privatliv og sikkerhed er noget som vi tænker mere og mere over, og derfor kan en VPN-løsning muligvis være en god måde for dig, at skjule din IP-adresse. Der er dog flere forskellige typer VPN-services og i denne artikel vil vi gå igennem de vigtigste forskellige typer, så du kan lære mere om forskellene mellem dem. Der er super mange forskellige typer, men her er de tre primære, som også overordnet set dækker over næsten alle de andre typer.

 

SSL VPN

 

For det meste har ansatte ikke adgang til virksomhedscomputere som du kan tage med hjem når de skal arbejde hjemmefra. Dette var specielt et problem som mange virksomheder havde under corona krisen i 2020, da mange pludseligt skulle arbejde hjemmefra og virksomhederne ikke havde udstyr til at sende hjem til de ansatte. Derfor blev løsningen ofte, at de ansatte skulle bruge deres egne personlige computere til arbejdet. I sådanne tilfælde benyttes der typisk et SSL VPN, som gør det muligt for de ansatte at få adgang til virksomhedens interne netværk, og samtidigt beskytter dataoverførsel, IP-adressen og mere.

 

Site-to-site VPN

 

Et Site-to-site VPN er helt basalt set et privat netværk, som er designet til at skjule private intranets og gøre det muligt for brugere på en sikker måde at få adgang til disse intranets og dele data med hinanden herigennem. Et Site-to-site VPN er meget brugbart hvis f.eks. man har en virksomhed med mange forskellige geografiske placeringer, som hver har sine egne lokale netværk. Site-to-site VPN’s er også meget effektive hvis du vil overføre data mellem to forskellige private servers uden at nogen skal kunne få adgang til din IP—adresse eller den data du overfører. Site-to-site VPN’s er typisk mest relevante for store virksomheder, som har komplekse systemer, mange placeringer, og hvor sikkerhed er en høj prioritet.

 

Client-to-server VPN

 

Client-to-server VPN er typisk den type VPN, som privatpersonen bruger når en hjemmecomputer skal kobles til en virksomhed eller server. Hvis f.eks. du arbejder hjemmefra og skal koble din computer til arbejdspladsen netværk gennem en sikker og krypteret forbindelse er Client-to-server VPN’s typisk en optimal løsning. Med sådan et VPN kan du få det til at virke som om du rent faktisk bare sidder på arbejdspladsen og foretager arbejdet. Ved hjælp af dette foretager du sådan set ikke arbejdet gennem din egen IP-adresse og internetudbyder, men gennem en direkte etableret forbindelse til en ekstern server som arbejder sammen med f.eks. din arbejdsgiver.

 

Det var altså de tre primære typer af erhverv VPN’s og hvorfor virksomheder eller privatpersoner bruger disse typer. Alle tre har dog det samme formål i sidste ende; At skabe en så sikker og krypteret forbindelse som overhovedet muligt, som sikrer privatliv for både dig og din arbejdsgiver.

Skriv et svar