Prioritér de ting, der gør dig glad i hverdagen 

Der er ting nok i vores hverdag, der kan være kilder til bekymring og dårligt humør. For at passe på dig selv og øge din livskvalitet, er det vigtigt at prioritere de ting, som modvirker negativiteten. Her får du et par tips til, hvordan din hverdag kan blive en smule mere positiv. Det handler både om at bringe skønhed og smil ind i hverdagen, og om at tænke lidt fremad for at undgå unødige bekymringer.

Omgiv dig med skønhed og smil

Uanset hvem du er, og hvad du kan lide, skal du omgive dig med skønhed og med ting, der får dig – og andre – til at smile. Hvad det præcist skal være, afhænger af din personlige smag. Hvis du er til klassisk skønhed, er kunst eller blomster måske det, der giver dig ro og et smil på læben. Måske har du en mere skæv og skør stil, og elsker at omgive dig med fjollede figurer og farverige genbrugsting. Med en klassisk men stadig legende stil, passer Bjørn Wiinblad platter ind i mange hjem. Platterne har en bred appel og spreder god stemning overalt.

Lige så vigtigt som at vælge ting omkring dig, som gør dig glad, er det at dele glæden og smilene med andre mennesker. Prioritér altid at bruge tid sammen med de mennesker, du holder af, og brug tiden på aktiviteter, der får jer til at smile og grine sammen. Det er den sikreste kur imod bekymringer og dårligt humør. Køb også gerne små gaver til hinanden. At se børnenes ansigter lyse op i glæde over en lille ting, du har med hjem, giver ny energi til hele ugen.

Undgå unødigt bøvl og bekymring

Et andet vigtigt tip til at undgå hverdagens bekymringer og dårlige humør er at tænke langsigtet. Hvis du for eksempel har en ældre bil, kan det være alle pengene værd at få billig vejhjælp på abonnement. På den måde undgår du at bekymre dig om, hvad der skal ske, hvis bilen bryder sammen på motorvejen, eller ikke kan starte i frostvejr. Med vejhjælp er du sikker på altid at kunne få starthjælp eller få kørt bilen på værksted, hvis den ikke selv kan køre længere.

Prøv også at lave en madplan og planlæg dine indkøb for hele ugen. Det sparer dig for bøvlet med hver dag at tænke på, hvad I skal have at spise, og hvad der skal købes ind. Der er rigtig mange fordele ved madplaner og planlagte indkøb: I kommer sandsynligvis til at spise sundere og mere varieret, hvis du sætter dig ned én gang om ugen og tænker over menuen.

Når man skal komme i tanke om noget henne i supermarkedet på vej hjem fra arbejde, er der større risiko for, at man laver de samme retter hver uge. Derudover bliver det lettere at planlægge menu og indkøb, så man får mindre mad i overskud. Og endelig giver det ro og overskud i hverdagen. Madplaner er gode for både helbred, miljø og pengepung. 

Skriv et svar