Er økonomien stram? Disse ting skal du ikke spare på

Når økonomien begynder at presse, er det meget normalt at man skærer ting fra. Ting og medlemskaber der virker unødvendige og dyre, stopper man med at betale for, i håb om at det kan skabe mere luft i økonomien.

Det er på sin vis, også den rigtige tilgang, dog er der visse ting du ikke skal melde fra.

Daginstitutioner og andre offentlige nødvendigheder

Det er absolut nødvendigt at betale til en daginstitution, hvis man gerne vil have at børnene fortsætter med at gå der.

En daginstitution er et offentligt sted, hvilket betyder at hvis du ikke betaler, bliver beløbet trukket fra i skat. Dit barn får ikke forbud mod at komme, men til gengæld får du en regning gennem Skat. En regning som kun stiger løbende med renter. Og skattevæsenet er det sidste sted, du ønsker at skylde penge.

Det samme gælder for ting som licens. Det er efterhånden lovpligtigt for de fleste danskere at betale licens, og betaler man ikke, oparbejder man sig en gæld til det offentlige. Så selvom du ikke ser det som nødvendigt, er det altså ikke en ting du kan skære i budgettet.

Forsikringer og a-kasse

Det er yderst vigtigt at være forsikret, og i nogle tilfælde er det endda lovpligtigt. Det gælder for eksempel bilforsikring og hundeforsikring.

Det er naturligvis en billigere idé, at skaffe sig af med den ting der kræver forsikring. I hvert fald hvis økonomien knapt kan bære det. Men det er altså ikke lovligt at fravælge forsikringen.

Det du i stedet kan gøre er, at kigge dine forsikringer igennem. Det kan være du kan spare nogle penge, hvis du skifter din forsikring. Det er oplagt hvis du ikke ønsker at skille dig af med hverken bil eller hund. Det samme gælder din a-kasse.

Her kan der også være penge at spare, også selvom kontingentet virker dyrt. En a-kasse kan nemlig hjælpe dig meget, hvis du skulle blive arbejdsløs. Derfor er det en nødvendighed. Find billig akasse nu og skab mere luft i din økonomi.

Dette kan du godt spare på

Det første sted du kan kigge i din økonomi, er på alle de overflødige udgifter. Her skal du især kigge på mad og diverse budgettet. Begynd at lave nogle madplaner og skær mere ind til benet. Der kan hurtigt være mange penge at hente. Det kunne også være at du skulle indføre flere kødfri dage? Med planlægning kan man komme langt.

Finder du billigt toiletpapir, så køb en ekstra pakke. Gør du det ved flere ting, kan du spare meget på den lange bane. Overvej også hvor meget du forkæler dig selv. Behøver du at få din avis med nyheder hver dag? I stedet for en avis, kan du gå online og få dine lokale nyheder fra Aalborg der.

Det er små ting som denne, der kan hjælpe i det store billede. Kig dit budget grundigt igennem og se om du kan finde mere.

Skriv et svar