Hvad indebærer livsstil?

Livsstil er et begreb, man ser blive brugt mere og mere i medierne. Men hvad er livsstil egentligt? Alle mennesker har deres egen personlige livsstil, som består af en masse forskellige elementer af deres hverdag. Ved du, hvad din livsstil består af?

Definitionen af livsstil

Livsstil som begreb bliver brugt som en beskrivelse af et menneskets daglige vaner og forbrugsvaner. Det handler altså om vores opførsel, men også vores køb af tøj, mad og valg af indretning, samt syn på politik, kultur og kunst. Livsstil er super individuelt og super personligt, og det udgør en vigtig del af alle menneskers identitet. Du kan læse meget mere om forskellige komponenter af livsstil på https://livsstilsbladet.dk/. Det kan være svært at definere livsstil, fordi det varierer så meget for person til person, men alle mennesker har deres egen livsstil, selvom de ikke aktivt har valgt den.

Hvad er livsstil i form af kost?

Nogle mennesker har taget et aktivt valg og bestemt, at deres kost skal have en afgørende rolle i deres livsstil. Nogle vælger, at kosten skal definere deres livsstil og identitet, hvoraf andre har kosten med som noget, der blot er vigtigt for dem. Det kan for eksempel være specifikke spisevaner, som hvis man vælger at være vegetar eller veganer, eller hvis man tror på bestemte diæter som keto-diæten eller raw food. Men har man en kost, der hører under normen, er det også et aktivt valg af ens livsstil, men ofte mindre bemærket.

Hvad er livsstil i form af hobbyer?

Mange menneske centrerer også deres livsstil omkring deres fritidsinteresser. For de, der identificerer dem selv igennem deres hobby, bliver det til meget mere end en fritidsaktivitet. Det kan for eksempel være mennesker, der går meget op i træning og fitness, eller mennesker, der bruger deres hverdag som en lang kreativ proces. Dog vil de, der går til sådanne ekstremer, også ofte ende med at tjene penge på det, så det går fra hobby og passion til profit. I sådanne situationer former personen resten af deres livsstil efter hobbyen. For de fleste mennesker er hobbyen blot endnu en del, der er med til at danne deres livsstil som helhed.

Hvad er livsstil i form af bolig og påklædning?

I sidste ende handler livsstil om identitet, og det er der også mange der udtrykker igennem udseende, uanset om det er deres eget eller deres hjems. Ofte vil hjemmet og påklædningen være en forlængelse af andre dele af ens identitet, som kan være svære at udtrykke, eller blot en måde at fremvise ens smag inden for bestemte stile. Måske er du fan af en tv-serie, som du ikke kender andre, der ser. Så kan du gå i seriens merchandise for at vise, at du kan lide dem, og måske kan du møde en, der genkender serien fra dit tøj.

Hvad er din livsstil?

Har du tænkt over, hvad din livsstil er? Menneskets identitet kommer ikke af, hvad de siger, men af hvad de gør, og alt hvad vi gør hører til vores livsstil. Tænk over dine vaner og dine handlinger; det kan sige utrolig meget om, hvem du egentlig er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *