Parketgulv eller massivt trægulv – hvad er bedst?

Når du skal til at vælge nyt trægulv, vil du sikkert skulle overveje, om du ønsker et parketgulv eller et massivt trægulv. Det er langt fra alle boligejere, som er klar over forskellen på disse to typer trægulv, men det er en vigtig viden, når du skal træffe valg om dit næste gulv. Derfor giver vi i denne guide vejledning til disse to typer trægulve, så du kan træffe et valg på et oplyst og velorienteret grundlag.

Hvad er et parketgulv

Parketgulv er det velkendte trægulv, som ser ganske eksklusivt ud. Du kender måske til sildebensparketgulv, og i så fald ved du, hvad vi taler om. Et parketgulv består af tre korte stave, som er placeret mellem hinanden. Netop fordi der er så mange stave, giver det et spændende og kontrastfuldt farvespil i gulvet, som kan få hele boligen til at fremstå stilfuld.

Hvad er et massivt trægulv

Med et massivt trægulv får man noget mindre farvespil. Til gengæld kan man være sikker på, at gulvet kommer til at holde i mange årtier. Hvorfor? Fordi at et massivt trægulv er udformet i hårdtræ. Det betyder, at man kan afhøvle gulvet, når det begynder at se slidt ud. Derved kan man være sikker på, at gulvet ser flot ud i mange år. Det massive trægulv er en anelse dyrere end et parketgulv, hvilket du kan læse mere om her.

Hvad skal jeg vælge?

Der findes ikke nogen løsning som er ’bedst’. Det afhænger ganske enkelt af dine ønsker og behov som boligejer. Mange boligejere drømmer f.eks. om det stilfulde og velkendte sildeparketgulv, mens andre blot vil have et flot trægulv som holder i mange år. Uanset dine behov, bør du gøre dig overvejelser som, hvilket gulv du ønsker dig. Et massivt trægulv er som sagt noget dyrere end et parketgulv.

Skriv et svar