Sådan kommer du i gang med kryptovalutaer

Der er så meget information online om kryptovalutaer, men hvad er egentlig pålideligt? Det kan være svært at forholde sig til, og mange ønsker heller ikke komplicerede guides, hvor de skal forholde sig til alt muligt teknisk. I denne artikel kigger vi på, hvordan du kommer i gang med kryptovalutaer – herunder hvordan kan kan købe bitcoins.

Er kryptovalutaer svindel?

Før vi går i gang er det vigtigt at komme ind på, at kryptovalutaer ikke er svindel. Der er dog visse, der er svindel. Det er typisk de helt nye og ukendte valutaer, der lover kæmpe afkast. Disse er svindel, og du skal holde sig langt væk fra dem. Køber du bitcoin eller ether, så køber du ikke ind i et svindel projekt. Du skal dog også være opmærksom på, at du skal købe dem et pålideligt sted. Du kan nemlig komme ud for svindel, hvis du køber det forkerte sted.

Hvor køber man kryptovalutaer?

Der findes en række hjemmesider, hvor du kan købe kryptovalutaer – både danske og udenlandske. Der findes ingen “bedste” hjemmeside, fordi det kommer an på dine behov, og hvor meget viden du har. Avancerede platforme er typisk billigere end de nemme platforme, fordi mange gerne vil betale for ekstra brugervenlighed. Mangler du inspiration til, hvor du kan handle, så læs denne guide om hvordan man køber bitcoin.

I den ovenstående guide vil du kunne læse, på dansk, hvordan du opretter en konto på en pålidelig platform, sætter penge ind og køber kryptovaluta. Det bliver nærmest ikke en nemmere proces.

Er det helt risikofrit?

Nej, det er ikke risikofrit at købe kryptovalutaer. Der er faktisk tale om investeringer med meget høj risiko, hvorfor der også er mange risikoadvarsler på de forskellige platforme. Du skal ikke købe bitcoin – eller en anden valuta – hvis du ikke kan tåle at miste penge. Det er selvfølgelig muligt at få et godt afkast, men det er ikke garanteret, du skal altid være klar på det værste.

Skriv et svar