3 grunde til at stoppe med at bruge sociale medier

Hvis du ligesom så mange andre danskere bruger rigtig meget af din tid på de sociale medier, kan det være, at du også har leget med tanken om at slette dine profiler. Men er det en god idé? Her får du tre grunde til at stoppe med at bruge SoMe.

Stop med at sammenligne dig med andre

For det første kan det hjælpe dig med at sammenligne dig selv med andre meget mindre. Der er rigtig mange, der bruger de sociale medier til at følge med i andre personers liv, og på den måde kommer de naturligvis til at sammenligne deres eget liv med dem, de ser på sociale medier. Det kan ofte føre til en nedtrykt tilstand, da det pludselig kan føles som om, at der ikke sker noget i dit eget liv sammenlignet med alle andres. Men sociale medier er langt fra sandheden, og det er ikke godt for dig at sammenligne dig selv med andre hele tiden.

Slip for meget negativitet

Dernæst kan du også slippe for rigtig meget negativitet, hvis du stopper med at bruge sociale medier. Der er tusindvis af indlæg, opslag og ikke mindst kommentarer, der er utroligt negative hver eneste dag, og selvom du måske ikke sidder og dyrker dem hver dag, er det stadig noget, din hjerne blive præsenteret for, og som du derfor har med i baghovedet. Og det er ikke godt at læse så meget negativitet hele tiden, som der uden tvivl er på de sociale medier.

Få tid til meget andet

Sidst, men ikke mindst, kan du også frigøre en masse tid, som du kan bruge på alt muligt andet, der bidrager positivt til din hverdag. Du vil blive overrasket over, hvor mange timer af din vågne tid, du bruger på sociale medier. Du kan sikkert se et overblik på din mobil over, hvor mange timer du er på Facebook, Instagram, TikTok og så videre. Disse timer kan du bruge på alt muligt andet, der er meget sjovere og bedre for dig.

Skal du bruge nyt termotøj, så læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *