Guide – det skal du huske ved køb af erhvervsejendom

Står du lige nu overfor et køb af en erhvervsejendom? Så har du med sikkerhed en masse tanker og spørgsmål, som du ønsker svar på. Du skal som erhvervskøber have styr på et hav af forskellige ting – herunder eksempelvis særlige tilladelser ved boligkøb, generelle vilkår ved købsaftale, finansiering af boligkøbet og meget mere.

Det kan virke enormt uoverskueligt, men bare rolig: herunder får du en komplet guide til, hvad du skal huske, når du køber en erhvervsejendom. Måske vil du blive positivt overrasket! Læs med herunder.

Husk de særlige tilladelser ved køb af erhvervsejendom

Som førnævnt skal du have styr på mange forskellige ting, når du foretager et køb af en erhvervsejendom. Ved køb erhvervsejendom skal du blandt have styr på særlige tilladelser omkring selve boligen.

Har du som boligkøber af en erhvervsejendom planer om eksempelvis at udvide boligen, eller foretage en renovering af boligen, er det vigtigt, at du undersøger særlige tilladelser, før du går i gang. Nogle køb af erhvervsejendomme har nemlig særlige renoverings-og udvidelses tilladelser, der gør, at dit projekt ikke nødvendigvis kan lade sig gøre.

Den tekniske gennemgang af boligen

Mange virksomhedsejere er ikke klar over, at den tekniske gennemgang af erhvervsejendommen ikke fungerer præcist som den tekniske gennemgang af en privat bolig. For dig som virksomhedsejer, der ønsker at købe en erhvervsejendom, betyder dette, at du mister retten til at benytte dig af eksempelvis boligreglerne om tilstandsrapporter og ejerforsikring.

Derudover kan du ikke beskytte din virksomhed ved at lægge en ejerskifteforskning. Det er derfor enormt vigtigt, at du altid husker at få lavet en grundig og professionel teknisk gennemgang af din ønskede erhvervsejendom. Dette vil du med sikkerhed ikke fortryde.

Det juridiske aspekt

Når du endelig har fundet en fin erhvervsejendom, som du ønsker at købe, er du klar til at få styr på det juridiske aspekt ved boligkøbet. I forbindelse med dette skal det blandt andet klargøres, hvem der skal stå som den juridiske ejer af ejendommen. I en større virksomhed vil der ofte være flere ejere, og det kan derfor være en længere proces at finde ud af, hvem der skal stå som den juridiske ejer af erhvervsejendom.

Rigtigt mange boligkøbere i erhvervsbranchen vælger at etablere et ejendomsselskab, der kan købe erhvervsejendommen og herefter lejer den ud til virksomheden. På denne måde bliver erhvervsejendommen indenfor virksomhedens fire vægge. Dette vil kunne gøre dit boligkøb af en erhvervsejendom både hurtigere og langt lettere!

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det vigtigt, at du husker beliggenheden, når du køber en erhvervsejendom. Ligesom når du investerer i en privat bolig, er ejendommens beliggenhed enormt vigtig. Alle virksomheder er forskellige, og derfor vil deres ønskede beliggenhed til en erhvervsejendom også være det.

Nogle virksomheder prioriterer en beliggenhed med nærliggende parkeringspladser, mens andre virksomheder prioriterer plads og store arealer. Det er vigtigt, at din erhvervsejendom afspejler din virksomhed. Afspejler din erhvervsejendom ikke din virksomhed, kan dine kunder heller ikke identificere sig og afspejle sig med din virksomhed, og dette vil i sidste ende medføre kundeminimering.

Nu er du klar til at foretage et køb af en erhvervsejendom!

Skriv et svar