Vil du gerne skifte til økologi?

Mange tager et bevidst valg om at skifte over til økologiske produkter – uanset om der er tale om fødevarer, makeup eller hårpleje. Det er dog ikke altid lige nemt at finde de økologiske varer, hvis man ikke lige ved, hvad man skal lede efter. Vi har derfor her lavet en oversigt over, hvordan du finder frem til de økologiske varer og kommer med vores bedste bud på økologiske brands.

Økologiske fødevarer

De økologiske fødevarer er mærket i supermarkedet, og det gør det nemt for dig at finde det økologiske alternativ. Der er overordnet to mærker, nemlig det danske økologimærke (det røde Ø-mærke) og EU’s økologimærke (det grønne med stjerner). Når du skal handle, skal du altså bare holde øje med det røde Ø-mærke og det grønne økologimærke for at sikre dig, at du kommer hjem med økologiske fødevarer.

Økologiske spisesteder

Når du skal ud at spise, kan du også gå efter spisesteder, der satser på økologi ved at følge Det Økologiske Spisemærke. Det er et statskontrolleret bevis på, at et spisested satser på økologi, og det viser, hvor stor en del af spisestedets varer, der er økologiske. Det går fra bronze (30-60 % økologi) og sølv (60-90 % økologi) til guld (90-100 % økologi).

Økologisk hudpleje

Der er ingen grund til at droppe makeuppen, bare fordi du gerne vil holde dig til økologiske og naturlige produkter. Det handler bare om at vælge de rette brands. Vi anbefaler bl.a. makeup fra Dr. Hauschka, IDUN Minerals og Nilens Jord. Du finder disse økologiske og naturlige makeup-produkter hos bl.a. Helsam.

Økologisk hårpleje

Især shampoo kan indeholder en masse ingredienser, som kan være decideret skadeligt for håret på længere sigt – og det undgår du ved at vælge økologiske hårprodukter. Der er ikke mange brands på markedet, der kan prale af at være helt økologiske, men I.C.O.N. ECOTECH er en af de brands, der kan prale med meget mere end det. Produkterne fra I.C.O.N. ECOTECH er økologiske, veganske, uden sulfat, cruelty free og bæredygtige – alle sammen! Du vil derfor uden tvivl kunne finde en økologisk shampoo, balsam, hårkur eller stylingsprodukt, der passer til dit hår.

Økologisk hudpleje

Hudpleje med fokus på bæredygtighed og med økologiske ingredienser er heldigvis i høj kurs i disse dage, så der er hjælp at hente – uden at du skal gå på kompromis med effektivitet og synlige resultater. Vi kan bl.a. nævnes følgende brands: NUXE, Dr. Hauschka, REN, Matas Natur, Rudolph Care og Tromborg. Du kan med fordel gå i din lokale Matas for at få hjælp til at finde det helt rette produkt til dine behov.

Skriv et svar