3 fordele og ulemper ved busferie

Overvejer du at leje en bus til sommerferien i år? Så er du landet det rette sted. I denne artikel har vi nemlig gravet 3 fordele og ulemper ved busferier frem, så du forhåbentlig kan blive klogere på, om det er den rette ferie for dig.

Fordele ved busferie

Hvis du vælger busferie, kan du se frem til følgende 3 fordele:

  1. Busferie er generelt en meget økonomisk busferie. Der er én udgift, som bliver delt ligeligt mellem alle passagerer, og så har I transport til hele turen. Det er ikke kun frem og tilbage. Det er også transport til udflugter og endagsture rundt omkring, så I ikke skal ud at betale for en taxa eller anden offentlig transport. Det gode er også, at når I har jeres egen private bus til rådighed, skal I ikke stresse for at overholde en tidsplan, som f.eks. er tilfældet, hvis I skal med tog eller fly, hvor det jo afgår på et bestemt tidspunkt.
  2. Busferie giver mange flere oplevelser end tog- eller flyferier. Når du rejser med bus, kan du nemlig stoppe mange steder undervejs og dermed opleve flere byer og turistattraktioner end det f.eks. er muligt, hvis der er tale om rejser med tog eller fly. Det gør også selve transporten mere spændende, når der er flere stop undervejs end hvis man blot skal sidde i samme sæder i mange timer i streg, indtil man når frem til destinationen.
  3. Transporttid er kvalitetstid, når du rejser med bus. Du kan læne dig tilbage og lave lige det, du har lyst til. Mangler du lige at få lidt arbejde på plads, er der bordplads og internet til rådighed. Har du brug for en lur, kan du lige smække sædet tilbage. Du kan også hygge dig med de andre passagerer, f.eks. med gode samtaler, brætspil eller lignende. Eller du kan holde dig helt fra dig selv med en god bog eller podcast. Du bestemmer selv, hvad du vil lave.

Ulemper

Der er dog også 3 ulemper ved busferier:

  1. Transporttiden er lang. Det tager selvfølgelig længere tid at køre end at flyve – og turen bliver kun længere, hvis der er en del kø undervejs. Hvis du altså ikke er så god til at udnytte transporttiden (f.eks. hvis du lider af køresyge), er busferie nok ikke en god idé.
  2. Man skal sidde ned i lang tid ad gangen. Man kan selvfølgelig indlægge pauser undervejs, hvor man lige kan strække benene eller få en bid mad, men det forlænger naturligvis også transporttiden.
  3. Du er begrænset i valg af destinationer. Du kan jo ikke vælge destinationer i hele verden, men er begrænset til de destinationer, som man kan køre til.

Opvejer fordelene for ulemperne for dig? Vi anbefaler busudlejning hos Hennings Busser i Hjørring, hvor du kan forvente service ud over de sædvanlige.

Skriv et svar