En safety razor sparer jorden for et unødvendigt ressourceforbrug

En safety razor er jo som bekendt ikke en stor sag, men det er dog en sag som vi alle har brug, eller i hvert fald de fleste af os. En sag, som oftest er lavet af plastik, og ikke mindst en sag hvor mange kan finde på at smide et ellers supremt fungerende stykke materiale direkte i skraldespanden, på trods af at det ellers kunne have haft mange år at leve endnu. 

 

Med en safety razor, så er det eneste du smider i skraldespanden selve barberbladet, og altså ikke noget plast, overhovedet. bor du ovenikøbet i en kommune hvor dit skrald bliver afhentet seperat af skralde ordningen, så vil du kunne smide dit brugte barberblad i metal sorteringen, og det vil blive smeltet om i et uendeligt loop. 

 

En safety razor klæder også dit badeværelse

Det er altid svært at tale om hvad der er smukt og hvad der er mindre, smukt, men min holdning er nu ret klar alligevel. Generelt set synes jeg at plastik hører til i kategorien, mindre smukke genstande, hvor en safety razor jo altså blot pga dens materiale, vil gå udenom denne. 

Der findes efterhånden virkeligt mange forskellige typer safety razors, hvilket jo er genialt, nu hvor de både er smukke og ressourcebesparende. 

 

En dråbe i havet, skaber cirkler der ruller derud af

De fleste omtaler de mindre handlinger som dråber i havet. og i samme sætning omtaler disse som noget der ikke gør en forskel. Jeg ser på det på en anden måde. En dråbe i havet har nemlig altid en lang række cirkler omkring sig, specielt når den lige er landet. Disse cirkler kan metaforisk set skabe følgeeffekter som dernæst kan skabe flere og så fremdeles. Jeg opfordre dig til at smide flere dråber i havet og dermed influere flere til at gøre det samme, inden vi har set os om har vi skabt et univers af miljøvenlige handlinger.

Skriv et svar