Din kreatinguide: alt du skal vide om kreatin

Måske har du hørt ordet kreatin før, og undret dig over, hvad det egentligt er, hvordan det virker, og hvordan man tager det. Hvis du er en af de mange, der før har stillet disse spørgsmål, uden egentligt at få svar, er du kommet til det helt rette sted! Herunder får du nemlig en komplet kreatinguide med alt den viden, du skal bruge om kreatin. Læs med og bliv meget klogere!

Hvad er kreatin?

Før du overhovedet kan begynde at tage kreatin, er det vigtigt, at du har en klar forståelse af, hvad kreatin egentligt er. Mange er endnu ikke klar over, at kreatinen faktisk allerede findes naturligt i kroppen. Ja, du læste rigtigt! Kreatinen findes i musklerne, og er med til at øge dit energiniveau, når du udøver sport – herunder eksempelvis styrketræning. Selvom kreatinen allerede findes naturligt i kroppen, vælger mange sportsudøvere at supplere med ekstra tilskud. Grunden til dette er, at det giver en masse ekstra energi til musklerne, som man kan bruge, hvis man ønsker at forstørre sine muskler. Der er altså flere forskellige fordele ved kreatinen!

Hvordan tager man kreatin?

Ønsker du at tage kreatin, er det vigtigt, at du gør det på den helt rette måde. Det er vigtigt, at du starter let ud, og lader din krop vænne sig til stoffet, før du for alvor starter forbruget. Eksperter anbefaler, at dit kreatinindtag ligger på mellem tre til fem gram om dagen i fire til seks uger. Herefter skal du holde en pause på to til fire uger, for at kroppen kan få en pause fra den store mængde af stoffet. Du kan tage kreatinen på flere forskellige måder. En af de mest populære måder er enten kapselform eller pulverform. Det er op til dig at vælge, hvilken metode, der passer bedst til dig!

Hvornår skal man tage kreatin?

Der findes som udgangspunkt ikke et perfekt tidspunkt at indtage kreatinen på. Enkelte undersøger viser dog, at stoffet har den bedste effekt lige efter træning. Ifølge eksperter er det her, musklerne har mest brug for stoffet og den ekstra energi, det giver. Det er dog op til dig selv at vurdere, hvornår din krop har mest brug for kreatinen. Mange vælger at indtage stoffet under træning, fremfor før eller efter, da dette kan være med til at give musklerne energi til selve træning. Der er dog flere forskellige måder at gøre det på!

Er der bivirkninger ved kreatin?

Et af de spørgsmål, der oftest bliver stillet i forbindelse med kreatinindtag, er, om der er bivirkninger ved stoffet. Ligesom med alle andre tilskud, er det vigtigt, at du holder dig til den anbefalede dosis – medmindre du har fået andet fortalt af din læge! Gør du ikke dette, kan du ved store overdoser opleve sundhedsmæssige problemer. En anden lille bivirkning ved kreatinindtag er, at musklerne i kroppen bliver fyldt med vand. Dette kan gøre, at du føler, du har taget på, og er blevet tungere, selvom du egentligt ikke er dette. Dette vil forsvinde, når du stopper med at indtage stoffet.

Skriv et svar