10 tips til dine forsikringer

1. Gennemgå din politik årligt

 

Dine forsikringsbehov kan ændre sig med tiden, så det er vigtigt at gennemgå din police regelmæssigt. Sørg for at opdatere din forsikringspolice, hvis der sker større ændringer i dit liv, f.eks. hvis du bliver gift, får et barn eller køber et nyt hus.

 

2. Sammenlign tilbud

 

Når det drejer sig om forsikringer, er billigere ikke altid bedre. Det er dog vigtigt at sammenligne tilbud fra forskellige forsikringsselskaber for at sikre, at du får det bedste tilbud. Brug et online sammenligningsværktøj som InsuranceQuotes for at komme i gang.

 

3. Forstå din dækning

 

Sørg for at forstå, hvad der er og ikke er dækket af din forsikring. Hvis du har spørgsmål, skal du sørge for at spørg dit forsikringsselskab eller din mægler.

 

4. Få den rigtige dækning

 

Lad dig ikke friste til at spare på forsikringen. Hvis du gør det, er du måske ikke dækket for alle eventualiteter. Hvis du f.eks. har en bil, skal du sikre dig, at du har en tilstrækkelig forsikringsdækning i tilfælde af en ulykke.

 

5. Overvej selvrisikoen

 

En selvrisiko er det beløb, som du skal betale for et erstatningskrav. Jo højere selvrisiko, jo lavere bliver din præmie. Sørg dog for, at du har råd til at betale selvrisikoen, hvis du får behov for at fremsætte et krav.

 

6. Glem ikke tillægsydelser

 

Tillægsydelser er ekstraudstyr, som du kan tilføje til din forsikring mod en ekstra omkostning. Disse kan omfatte ting som f.eks. nedbrud dækning, dækning af forruden og dækning af personlige ejendele.

 

7. Tjek for rabatter

 

Der er flere måder, hvorpå du kan få rabat på din forsikringspræmie. Mange forsikringsselskaber tilbyder f.eks. en bonus for nulskader, hvis du ikke har gjort krav i et vist antal år.

 

8. Læs det med småt

 

Når du tegner en forsikringspolice, skal du sørge for at læse det med småt, så du forstår alle vilkår og betingelser. På den måde ved du præcis, hvad du er dækket, og hvad du ikke er dækket af.

 

Læs også husforsikring hvad dækker den her.

 

9. Gennemgå dine behov regelmæssigt

 

Efterhånden som dine behov ændrer sig, bør din forsikringspolice også ændre sig. Sørg for at gennemgå din dækning mindst en gang om året for at sikre dig, at den stadig opfylder dine behov.

 

10. Brug en forsikringsmægler

 

Hvis du ikke er sikker på, hvilken type forsikring du har brug for, eller hvilket selskab du skal vælge, kan du overveje at bruge en forsikringsmægler. En forsikringsmægler kan hjælpe dig med at finde den rigtige forsikring til den rigtige pris.

Skriv et svar