10 fejl du ikke må gøre med din mobiltelefon

1. Du holder ikke din software opdateret

 

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at holde din mobiltelefon sikker, er at sørge for, at din software altid er opdateret. Desværre er der mange, der ikke gør det, og derfor er deres telefoner sårbare over for angreb.

 

2. Ikke at bruge en låsekode

 

En anden vigtig sikkerhedsforanstaltning er at bruge en låsekode på din telefon. Dette vil forhindre, at nogen kan få adgang til dine personlige oplysninger, hvis de får fat i din telefon.

 

3. Du tager ikke backup af dine data

 

Hvis du ikke tager backup af dine data regelmæssigt, kan du miste alt, hvis der sker noget med din telefon. Sørg for at sikkerhedskopiere dine kontakter , fotos og andre vigtige data, så du nemt kan gendanne dem, hvis det er nødvendigt.

 

4. Du er uforsigtig med offentligt Wi-Fi

 

Hvis du ikke er forsigtig, kan offentligt Wi-Fi være en god måde for hackere at få adgang til dine personlige oplysninger på. Undgå at bruge offentligt Wi-Fi til noget følsomt, f.eks. til netbank eller shopping.

 

5. Du klikker på alle de links, du får

 

Mange phishing-svindelnumre involverer hackere, der sender links til intetanende ofre. Hvis du klikker på disse links, kan du ende med at give hackeren adgang til dine personlige oplysninger. Vær meget forsigtig med, hvilke links du klikker på, selv om de ser harmløse ud.

 

6. Du installerer alt, hvad der er tilgængeligt

 

Bare fordi en app er tilgængelig betyder ikke, at du skal installere det. Nogle apps indeholder malware, der kan inficere din telefon og stjæle dine personlige oplysninger. Vær meget selektiv med hensyn til, hvilke apps du installerer på din telefon.

 

7. Du bruger ikke sikkerhedsfunktioner

 

De fleste telefoner har indbyggede sikkerhedsfunktioner, f.eks. mulighed for at indstille en låsekode. Sørg for at udnytte disse funktioner for at beskytte din telefon og dine data.

 

8. Du er ikke forsigtig med tilladelser

 

Når du installerer en app, vil den normalt bede om tilladelse til at få adgang til forskellige dele af din telefon. Vær meget forsigtig med, hvilke tilladelser du giver de enkelte apps. Hvis en app ikke har brug for en bestemt tilladelse, er der ingen grund til, at den skal have den.

 

9. Du bruger ikke en VPN

 

Hvis du ikke bruger en VPN, er din trafik ikke krypteret og kan opsnappes af alle, der overvåger netværket. Dette omfatter din internetudbyder, offentlige myndigheder og hackere. Brug altid en VPN, når du har forbindelse til internettet, især hvis du bruger offentlig Wi-Fi.

 

10. Du stoler på ukendte kilder

 

Der er mange måder, hvorpå skadelig software kan havne på din telefon. En af de mest almindelige er via app-butikker eller websteder fra tredjeparter. Hvis du downloader apps fra disse kilder, kan du bringe din telefon i fare. Download kun apps fra pålidelige kilder, f.eks. den officielle app-butik til telefonens styresystem.

 

Vil du spare penge på dit abonnement, så sammenlign mobilabonnement priser her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *