Find den rette kandidat til folketingsvalget

Hvert fjerde år er der folketingsvalg i Danmark. Her skal der stemmes 179 medlemmer ind i Folketinget. Ud af disse 179 kommer 175 af dem fra Danmark. Det er en del ledige pladser, og hver gang er der stor konkurrence om dem. Det er derfor, at du oplever, at hele bybilledet pludselig består af valgplakater. Måske møder du også en kandidat eller et andet partimedlem, der forsøger at vinde din stemme ved hjælp af en blomst, morgenmad eller ballon.

Med alle disse muligheder kan det være svært at vælge den rette kandidat. Hvis du er i tvivl om, hvor du bør sætte dit kryds, kan du blot læse videre. Her finder du gode tips til, hvordan du vælger den rette folketingskandidat.

Bliv først afklaret med dine egne holdninger

Som person har du formentlig mange holdninger – og du kan være sikker på, at en folketingskandidat har mindst lige så mange. Derfor bør du på forhånd også opgive at finde en kandidat, som du er fuldt ud enig med. Det er faktisk en næsten umulig opgave.

I stedet bør du finde ud af, hvad der er vigtigst for dig selv. Enhver folketingskandidat har nemlig en række kernesager. Det er her, hvor kandidaten lægger mest af sit fokus. Derfor bør du stræbe efter at finde en folketingskandidat, hvis kernesager du er enig i.

Kernesagerne kan være vidt forskellige. De kan spænde over alt fra EU til national skattelovgivning. Det vigtigste er blot, at du og kandidaten er nogenlunde enig om kernesagerne.

Find folketingskandidatens plan

Når der er udskrevet folketingsvalg, er det relativt nemt for en kandidat at love det ene og det andet. Men alle disse løfter er ikke så meget værd, hvis ikke kandidaten har en plan for, hvordan vedkommende når i mål med dem.

Derfor bør du altid kigge på kandidatens plan for, hvordan han eller hun vil nå i mål med sine løfter. Hvis ikke kandidaten selv har offentliggjort en sådan plan, kan du sagtens tillade dig at sende en mail til vedkommende og efterspørge planen.

Skriv et svar