Den smukke Cocker Spaniel som familiehund

Er du gået på udkig efter en nye familiehund er du måske allerede faldet over Cocker Spanielen. Denne smukke lille hund er en fin familiehund, så længe den opdrages som sådan og med tanke for hvilken type hund der ligger bag. Der findes to varianter, den engelske og den amerikanske, hvoraf den engelske er den mest almindelige og populære i Danmark.

Et skønt og blidt sind

Den Engelske Cocker Spaniel er i mange generationer blevet avlet som familiehund og den er virkelig blevet en skøn, venlig og blid hund, som er rigtig god til børn. Hunden føler generelt rigtig meget samhørighed og den har det bedst, hvis den er sammen med den samme ejer eller familie hele livet, da den knytter sig meget til sine mennesker.  Samtidig er Cocker Spanielen også meget samarbejdsvilligt og nem at træne for den, der går rigtigt til opgaven.

En fortrinlig jagthund

Cocker Spanielen er først og fremmest avlet som jagthund, hvilket man absolut bør have for øje. Det er en utrolig livlig og aktiv hund med en sprudlende energi. Ønsker du en jagthund kan du få en fortrinlig partner. Skal din hund derimod blot være en familiehund, så skal der en del træning, aktivitet og beskæftigelse til for at holde den lille hund glad og motiveret. Giv den masser af opgaver og muligheder for at udfolde sig og brænde alt det ekstra krudt af!

Pels og pelspleje

Ud over at Cocker Spanielen kræver meget aktivering, kræver den også en del pelspleje. Pelsen er glat og tillæggende og føles silkeblød. På ben og ører er pelsen længere og krøller meget let. Den findes i et utal af farver og farvekombinationer. Pelsen skal både børstes og ofte også trimmes og det er derfor vigtigt at vænne den lille hund til det helt fra den er hvalp.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *