Sådan bliver du din bedste udgave

Der figurerer mange selvhjælpsguruer hvortil de gode råd står i kø til, hvordan du bliver den bedste udgave af dig, eller hvordan du stopper med at være din egen værste fjende, eller hvordan du bliver mere glad og får mere selvtillid.

5 gode råd til at blive gladere, sundere og mere tiltrækkende.

3 skarpe tips til at komme i form og smide de overflødige kilo.

10 bedste metoder til at ændre dig til en vinder.

Lyt i stedet med i podcasten Det Mentale Forspring for at blive klogere på mentale vinderstrategier.

Det er altid fangende for en læser med disse overskrifter. Men fælles for de fleste er blot, at det altid har den effekt, at det aldrig ændrer noget nævneværdigt hos læseren eller brugeren. Men virker det?

Det eneste der virker er at disse salgsbudskaber rammer forfængeligheden og bekvemmeligheden hos læseren. Hvem vil ikke gerne hurtigt kunne blive bedre, flottere eller stærkere? Men sådan er der bare ikke rigtig noget der er i livet. Det kræver alt sammen en ihærdig og helhjertet indsat, for at se et andet produkt i spejlet om morgenen, eller for at se et andet resultat på bundlinjen eller hvor at komme videre fra den seneste svære episode du var havnet i.

Bogen Kampen mellem Linjerne af Henrik Hjarsbæk har til formål netop at gøre op med den hurtige løsningsmodel samt den sygdoms og problembaserede model til et bedre liv. Denne problem og sygdoms model er bygget op om teorien ud med det dårlige og ind med det gode. Det vil sige, at komme at med dine negative tanker, fjerne dine dårlige følelser og erstatte det med noget ”bedre”. Denne tilgang er god, når en patient skal opereres, men den virker ikke på det lidt uvisse mentale og psykologiske område hos atleter eller ganske almindelige hverdags danskere. Her kræver det i stedet en seriøs og dybdegående tilgang til dig selv og dine problematikker. Det er præcis dette den nyeste personlig udvikling eller selvhjælpsbog omhandler.

Skriv et svar