Kan man komme i behandling for misbrug i hele landet?

Der er mange forskellige tilbud til behandling af misbrug i Danmark. Men der er også forskel på, hvor mange der er i de enkelte regioner. Det er en god idé at undersøge, hvilke behandlingssteder der er i din region, før du beslutter dig for en behandling.

Hvad skal du være opmærksom på

Det er ikke alle regioner, der har tilbud om behandling for misbrug. I nogle regioner er der få tilbud, mens der i andre regioner er flere tilbud. Det er derfor en god idé at undersøge, hvilke behandlingssteder der er i din region, før du beslutter dig for en behandling. Det er ikke alle behandlingssteder, der tilbyder den samme type behandling. Nogle behandlingssteder tilbyder behandling med medicin, mens andre behandlingssteder ikke tilbyder medicinsk behandling. Det er derfor en god idé at undersøge, hvilken type behandling der tilbydes på de enkelte behandlingssteder, før du beslutter dig for en behandling. Alfa Rehab er et behandlingssted for misbrug i København, der tilbyder en række forskellige behandlingsformer. Behandlingsstedet har bl.a. specialiseret sig i ambulant og døgnbehandling af misbrug.

Kend de forskellige behandlingsformer

De typiske behandlingsformer som man arbejder med, når det kommer til misbrugsbehandling, er ambulant behandling, døgnbehandling, dagsbehandling og medicinsk behandling (antabus). Vi vil her gennemgå dem en efter en.

Ambulant behandling

Ambulant behandling går ud på at du kommer på klinikken x antal gange om ugen og modtager behandling, hvorefter du går hjem. Denne behandlingsform er ofte tilpasset den enkelte, således at behandlingen bliver så effektiv som mulig.

Døgnbehandling

Døgnbehandling går ud på at du kommer på klinikken og bor der i x antal dage. Her modtager du behandling om dagen, for derefter at gå til ro om aftenen. Døgnbehandling er en form for intensiv behandling, hvor du er i konstant kontakt med terapeuterne.

Dagsbehandling

Dagsbehandling er en form for behandling, hvor du kommer på behandlingsstedet i nogle timer om dagen. Her modtager du behandling, for derefter at gå hjem igen. Dagsbehandling kan være en god form for behandling, hvis du skal have en alternativ form for behandling til at starte med. Du kan både starte med dagsbehandling, for derefter at skifte til døgnbehandling, men du kan også starte med døgnbehandling.

Medicinsk behandling

Med medicinsk behandling, mener vi antabus. Selvom mange nok ikke vil kalde det en decideret behandlingsform, så er det en del af den samlede behandling. Antabus er et middel, der gør at du får det dårligt af at indtage alkohol, hvis du har taget en pille. Der findes også andre former for medicinsk behandling, men antabus er den mest udbredte.

Skriv et svar